7 extravagáns divatikon, aki fellép az idei Szigeten

Megyeri Nikolett | 2024. Július 31.
Nem csupán azt várjuk, hogy végre élőben is hallhassuk a dalaikat, de esetükben különösen izgalmas kérdés az is, hogy milyen outfitekben lépnek majd a Sziget Fesztivál színpadára.

Az idei Szigetre is ellátogat egy sor olyan világsztár, akik esetében az imázs és a produkció elválaszthatatlan része az extravagáns, trendteremtő megjelenés. Íme a 2024-es fesztivál legnagyobb divatikonjai! 

Janelle Monáe

A színész-énekesnőnek pályája eleje óta védjegyének számítanak a több mint kreatív fekete-fehér outfitek, illetve a maszkulin és feminin elemek váratlan kombinációi. Stíluspalettája azonban az évek folyamán tovább bővült és következetes bevállalóssággal feszegeti a határokat. Manapság a leggyakrabban egészen szoborszerű, avantgárd kreációkat visel koncertjein és a vörös szőnyegen egyaránt. 

Janelle Monáe

A 2023-as Met-gálán (Fotó: Theo Wargo/Getty Images for Karl Lagerfeld)

Janelle Monáe

Színpadon, Nashville-ben (Fotó: Mickey Bernal/Getty Images)

Janelle Monáe

Az NFL Honors gálán 2024 februárjában (Fotó: Ethan Miller/Getty Images)

„Úgy érzem, felelősséggel tartozom a közösségem és más fiatal lányok felé, hogy segítsek újradefiniálni, milyen is nőnek lenni. Nem hiszek a férfi vagy női viseletben, csak szeretem, amit szeretek. És úgy gondolom, hogy tisztelni kell bennünket az egyéniségünk miatt… Mostanság a Vogue-ban és különböző kiadványokban szerepeltem, ami klassz, mert úgy gondolom, hogy egy másik perspektívát mutat be a nők öltözködésével kapcsolatban” – nyilatkozta Janelle Monáe a Gizmodo-nak. 

Halsey

Az amerikai énekes-dalszerző korunk egyik legizgalmasabb divatkaméleonja. Stílusát folyamatos, metamorfózis jellemzi – ő az, akinél még nagyjából sem tudhatod, hogy mit fog legközelebb viselni. Azt azonban igen, hogy az a valami egészen biztosan nem lesz szokványos. 

Halsey

A Vivienne Westwood divatház 2023-2024-as kollekciójának bemutatóján (Fotó: Dominique Charriau/WireImage)

Halsey

Az ausztráliai Falls Fezstiválon (Fotó: Matt Jelonek/Wire Image)

Halsey

A 2023-as amfAR-gálán (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

„Azt hiszem, a külsőmmel való kísérletezés lehetőséget ad a kudarcra egy biztonságos térben. Felpróbálhatok valamit, és ha nem áll jól, egyszerűen elhagyhatom és továbbléphetek a következő dologra – fejtegette Halsey a Coveteur magazinban. – Hat hónappal ezelőtti fotókat látok magamról és felteszem a kérdést: mire gondoltam? De bármire gondoltam, az igaz volt számomra akkor, abban a pillanatban.”

Sam Smith

A brit énekes-dalszerzőre karrierje kezdete óta jellemző a kísérletező öltözködési stílus, mely különösképp azután bontakozott ki, hogy 2019-ben non-binárisként coming outolt. Glamúros, vagy épp drámai outfitjeivel hol a maszkulin és feminin öltözködés, hogy pedig a fizikai törvényeinek határait feszegeti. 

Sam Smith

A 2023-as BRIT Awards vörös szőnyegén (Fotó: JMEnternational/Getty Images)

Sam Smith

Színpadon, 2019-ben (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Sam Smith

Kifutón, a Vivienne Westwood divatház bemutatóján (Fotó: Dave Benett/Getty Images)

„Már az első albumomnál is megvolt bennem szándék, hogy a ruháimmal kifejezzem azt, hogy ki vagyok művészként, és milyen üzenetet szeretnék átadni. Korábban az üzenet határozottabb volt, de a klasszikus időtlenségről szólt. Azt akartuk, hogy az emberek a hangra és a zenére összpontosítsanak, semmi másra. Most azt akarom, hogy a divat, a ruhák és a látvány ütközzön a GLORIA albummal. A szégyentelen magabiztosságról és a humorról szól, mint művészeti formáról” – fogalmazott Sam Smith tavaly, negyedik stúdióalbumának megjelenésekor a a HotPressnek adott interjújában.

Aurora

A norvég elektropop énekesnő zenéjében, csakúgy mint öltözködésében ötvöződnek a mitikus-folklorisztikus és a futurisztikus jegyek. Bűbájos, elvarázsolt, manószerű jelenség a színpadon és a vörös szőnyegen egyaránt. 

Aurora

Egy ausztráliai koncertjén (Fotó: Matt Jelonek/WireImage)

Aurora

A 2020-as Oscar-gála vörös szőnyegén (Fotó: Amy Sussman/Getty Images)

Aurora

A 2024-es Roskilde fesztiválon(Fotó: Matt Jelonek/Getty Images)

 

Aurora a Dazed-nek arról beszélt: tinédzserként egyedi megjelenése miatt zaklatás céltáblája volt kortársai részéről, ám úgy érzi, ez is segített számára azzá válni, akivé lett: „Emlékszem, nagyon erősnek éreztem magam tőle. Úgy voltam vele, hogy ó, jó móka felszabadítani magam, és ráébredni, hogy az emberek jóváhagyása nélkül is élvezhetem azt, amit élvezek. Felnyitotta a szemem az élettel és önmagammal kapcsolatban.” 

RAYE

A brit énekes-dalszerző az ’50-es, ’60-as évek divatjából meríti inspirációit, modern áthallásokkal megidézve és egyben újraértelmezve legendás példaképei, Dinah Washington, Nina Simone, Etta James és Ella Fitzgerald stílusát, öltözékeivel, frizuráival és sminkjeivel egyaránt. 

RAYE

A 2024-es Met-gálán (Fotó: John Shearer/WireImage)

RAYE

A 2024-es BRIT Awards színpadán (Fotó: JMEnternational/Getty Images)

RAYE

A 2023-as GQ Men Of The Year gálán (Fotó: Neil Mockford / Ricky Vigil M/FilmMagic)

„Amikor színpadon állok művészként, nagyon szeretem az ’50-es, ’60-as éveket. Imádom a ruhákat, a nagy, beszárított frizurákat, a pin-up girl megjelenést. Amikor viszont nem dolgozom, a pulóveres-farmeres stílust részesítem előnyben. A hétköznapit, kényelmeset. Azt hiszem, a színpadon és azon kívül önmagam ellentéte vagyok” – nyilatkozta RAYE a hypebae-nek.

Bebe Rexha

Néhány éve teltebb alkata miatt a divattervezők még visszautasították, hogy öltöztessék, azóta azonban már megtiszteltetésnek érzik, ha viseli a kreációikat az időközben testpozitív divatikonná vált énekesnő, akinek minden egyes megjelenése maximálisan kimeríti a statement fogalmát.

Bebe Rexha

A 2022-es MTV Europe Music Awards gálán (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic)

Bebe Rexha

A Jimmy Kimmel Live! színpadán(Fotó: Holmes/ABC via Getty Images) BEBE REXHA

Bebe Rexha

A 2021-es amfAR gálán, Los Angelesben (Fotó: Ryan Emberley/amfAR/Getty Images for amfAR )

„A mód, ahogy Staten Island hatással volt a stílusomra, az a fújós barnítás és a Bebe pólók. És nem vagyok rá büszke. De ez az, aki vagyok, és ahonnan jöttem” – nyilatkozta az InStyle-nak Bebe Rexha

Tkay Maidza

Az ausztrál-zimbabwei énekesnő és rapper megjelenésében visszaköszönnek a tradicionális afrikai motívumok és a ’90-es évek R&B-érájára jellemző elemek. 

Tkay Maidza

A 2016-os BET Awards gálán (Fotó: Jason LaVeris/FilmMagic)

Tkay Maidza

Az Austin City Limits fezstivá színpadán (Fotó: Rick Kern/WireImage)

Tkay Maidza

A The Daily Front Row 2024-es divatgáláján (Fotó: Jon Kopaloff/Getty Images)

„Kényelmes-nosztalgikus, némi futurisztikus csavarral. Földies űrviselet! Sok uniszex sziluettet viselek, de mindig a nem szokványos színeket keresem – jellemezte saját stílusát Tkay Maidza a brit Vogue-nak adott interjújában. –  A divat a múlt utalásairól szól. Tehát megnézem, mit viseltek a 90-es években, vagy felmegyek az Instagramra, és a márkákat görgetem, különféle sziluetteket keresve. De mindenekelőtt az határoz meg, hogy mit érzek. Felteszem magamnak a kérdést: praktikus? Jól érzem magam benne?”

Exit mobile version