Meglepő praktikától marad tartós a parfüm

CS.Á. | 2024. Augusztus 06.
Néhány egyszerű trükk is nagy segítség abban, hogy kedvenc illatodat minél hosszabban érezhesd magadon.

A parfüm olyan mint egy finom, láthatatlan ékszer, amely elvarázsolja az érzékeket. De vajon hogyan tudjuk minél tartósabbá tenni ezt az érzést? 

Tiszta bőr – a tökéletes alap

A parfüm felvitelének ideális időpontja közvetlenül a fürdés után van, amikor a bőr még nedves és meleg, így a pórusok nyitottabbak és egyenesen szívják magukba az illatot.

Célozd meg a pulzuspontokat

A csuklók, a nyak, a könyök belső része és a térdhajlatok azok a varázslatos pontok, ahol a test hője megemeli az illatok intenzitását, így hosszabb ideig érezhető marad a hatás.

Fotó: GettyImages

Kerüld a dörzsölést

A parfüm felvitelét követően sokan hajlamosak megdörzsölni a csuklóikat, ám ez a mozdulat törékennyé teheti az illatmolekulákat, lerövidítve ezzel az illat élettartamát. Hagyd, hogy a parfüm magától száradjon meg!

Fújd a ruhádra

Bár egyes anyagok megsérülhetnek a parfüm alkoholtartalmától, a vastagabb, rostosabb textúrák, mint a gyapjú vagy a pamut, remekül megőrzik az illatokat. Egy finom permet a sálra vagy a kabátra hosszan megőrzi az illat frissességét.

Fújd a hajkefédre

A haj kiváló illathordozó, lassan és egyenletesen bocsátja ki a parfümöt, ahogy a nap folyamán mozgunk. A parfüm azonban száríthatja, ezért ne közvetlenül tincseidre, hanem hajkefédre fújd, és hajvégeid vond be az illatfelhőbe.

Exit mobile version