nlc.hu
Trend

Valentin-napi parfümteszt

Neki és neked – Nagy Valentin-napi parfümteszt

Valentin-napra népszerű ajándék a parfüm. Ha te is azzal lepnéd meg idén a párod, de még tanácstalan vagy, hogy milyen illatot válassz, segítünk!

A szerkesztőség összesen 15 női, férfi, valamint unisex illatot, illetve illatpárt tesztelt az elmúlt napokban, a legnagyobb márkák kollekcióiból, melyek tökéletes ajándékok lehetnek akár Valentin-napra is. Íme a tapasztalataink!

Illatpárok

Valentino Born in Roma Donna – Eau de Parfum (női)

 

Neki és neked - Nagy Valentin-napi parfümteszt

Dizájn: Az üveg exkluzív érzést kelt, olyan, mintha kristályból lenne, amit jól kiegészít a különleges kupak. Kézre áll, egyszerű fújni belőle, és bár viszonylag nagy méretű, könnyen marokra lehet zárni. 

Illat: Az illata édeskés, elsőre inkább mondanám virágosnak, mint bármi másnak. Érdekessége, hogy szinte óránként más-más illatúnak éreztem a bőrömön, hol virágosabbnak, hol vaníliásabbnak tűnt a nap előrehaladtával. Karakterét tekintve egyébként egy kacér, érzéki illat, ami csábításra hív, a Born in Roma megnevezése tökéletesen adja magát – olaszos életérzést idéz. Az olasz nők egyszerre nőiesek, törékenyek, mégis erősek és magabiztosak, az ő személyiségüket képzelem a parfüm esszenciájának.

Intenzitás: A bőrre fújva intenzív, karakteres, de ez néhány óra alatt azért visszaszelídül egy kellemes, nem tolakodó illattá. Én nem szeretek napközben után fújni, de ha valaki szeretné az első benyomást magán érezni, annak valószínűleg érdemes előkapni újra és újra.

Alkalom: Pont azért, mert megszelídül, nem tartom kifejezetten esti illatnak. Elsősorban őszi-téli hónapokra érzem ideálisnak.

Korosztály: Minden korosztálynak ajánlanám, mert ennél az illatnál inkább a fellépésen van a hangsúly. Leginkább úgy tudnám leírni, hogy egy olyan illat, ami megkövetel egyfajta határozottságot, kiállást.

Valentino Born In Roma Uomo – Eau de Parfum (férfi)

Neki és neked - Nagy Valentin-napi parfümteszt

Dizájn: Az üveg tapintása és fogása kellemes, hiába van rajta rengeteg kis „tüske”, ami úgymond vagánnyá és dizájnossá teszi a kinézetét, jól beleilleszkedik az ember tenyerébe, amikor a kezébe veszi, nem csúszós, nem síkos. Bennem olyan érzést keltett, hogy még fújni szerettem volna belőle.

Illat: Az illatát virágosnak ítéltem meg, keveredve kicsit fás és fűszeresebb anyagokkal, amikből egy apró vanília is érződik.  A hangulata számomra a lágy dolgokat idézte fel, világosabb tónusokkal, mégis férfias kisugárzással. Ahogy magamra fújtam, elkapott az „ez az én illatom” feeling. Több alkalommal volt olyan érzésem, mintha egy erdőben sétálnék a fenyők között ragyogó napsütésben, a természet illatával az orromban. A párom véleménye szerint elképesztően férfias parfüm, olyan illat, ami után az utcán is megfordulna. Szóval mindkettőnket megvett.

Intenzitás: Két-két fújást vittem fel a füleim mögé. Az üvegből kifújva intenzív az illata, a nap folyamán pedig csak még karakteresebb és erősebb lett.  Olyan érzés volt bennem, mintha hullámokban engedné az illatot, viszont mellette jófajta erőteljességgel és tartóssággal. Hordtam magamon edzés közben és a munkahelyen is. Maximálisan pozitív, hogy még amikor az edzéssel végeztem akkor is olyan volt az illata, mintha 5 perccel azelőtt fújtam volna magamra. 

Alkalom:  A lágysága miatt inkább nappali parfüm, de estére sem tűnik kevésnek. Négy évszakos illatnak érzem.

Korosztály: Szerintem a harmincas korosztálynak a legtökéletesebb.

Mugler Angel –  Eau de Parfum (női)

Neki és neked - Nagy Valentin-napi parfümteszt

Dizájn:  Nagyon különleges, hogy csillag alakú a parfüm, és az is nagyon tetszett, hogy világos kékes-szürkés színű. Női kéznek talán egy kicsit nagy is ez a csillag, kicsit féltem, hogy amikor magamra fújom kiejtem a kezemből. Meg kell tanulni használni, de utána gyerekjáték magunkra fújni, mert jó a kialakítása, kézre esik a fújás.  

Illat: Provokatív, feltűnő és meghatározhatatlan. Nagyon különleges illat, amit mindig másként lehet érezni. Nagyon különleges érzés viselni ezt az illatot, de kell hozzá némi önbizalom. Valami édeset, vattacukrosat éreztem benne, de volt egy frissítő fanyar éle is. Mindig más, folyamatosan keverednek benne az illatjegyek, talán ez a parfüm különleges képessége. Sötét tónusú és mély, nem felejthető egykönnyen. Bár hivatalosan női illat, unisexnek is mondanám, mert a férfiakon is működik. Leteszteltem a férjemen, aki azóta is nagyon szereti magára fújni.

Intenzitás: Szigorúan egyfújásos parfüm, az az egy fújás viszont tökéletesen elég egész napra, nagyon tartós illat, ami a nap folyamán egyenletes ütemben veszít az illatából, de még késő este is érezhető. 

Alkalom: Nekem ez az illat őszi-téli és inkább esti illat, egy-egy különleges alkalomra, eseményre is jó választás lehet.

Korosztály: Bármelyik korosztálynak ajánlom, akinek tetszik az illat, de inkább a 35+-os nőknek és akár férfiaknak is. 

Mugler A*Men – Eau de Toilette (férfi)

Neki és neked - Nagy Valentin-napi parfümteszt

Dizájn: Modern megjelenés, könnyű megfogni, elfér egy nagyobb táskában. Tetszik a színes üvegbetét a parfümön. 

Illat: Fás, vaníliával, illetve fűszeres kávéillattal teszi még érdekesebbé magát. Sötét tónusú, határozott, érzékien maszkulin. Bár hivatalosan férfi illat, szerintem abszolút uniszex, nőkön is el tudnám képzelni. Ha magamra fújom, pacsulis, gyümölcsös, levendulás, de a párom is kipróbálta, akin viszont inkább a kávés jegyek kerültek előtérbe.

Intenzitás: Két-három fújással hosszú ideig megmarad a bőrön, bírja a terhelést. Egy társaságban minden más parfümöt felülír. 

Alkalom: Nappal és este egyaránt választható, főként téli illat.

Korosztály: A fiataloktól a idősebbekig egyaránt ajánlanám.

Zadig & Voltaire This is really her! – Eau de Toilette (női)

Neki és neked - Nagy Valentin-napi parfümteszt

 

Dizájn: Üvege letisztult, egyszerű, elegáns, kicsit unisex stílusú. Kézbe venni kényelmes, érdemes óvatosan fújni, mert viszonylag sok jön belőle egyszerre. 

Illat: Kupakból szagolva egyszerre tűnik fanyarnak és édeskésnek, de érződik benne a virágillat. Frissen magamra fújva az illatot világosabbnak, frissebbnek, rózsásabbnak éreztem eleinte. Idővel viszont átvált az illat egy jóval mélyebb, édesebb, vaníliás típusú irányba, és ez az, ami végül megmarad. Változott a nap folyamán, akár óránként is, hogyan érzem benne magam. Volt, amikor szexi és érett nőnek, volt, amikor kicsit szigorúnak és határozottnak. Ami biztos, hogy nagyon egyedi karakterű illat.

Intenzitás: Erős illat, szerintem bőven elég maximum két fújást használni. Kipróbáltam a fülem tövében és a csuklómon is. Kifejezetten sokáig éreztem. Nem lemoshatatlanul makacs, viszont órákon át tartós.

Alkalom: Inkább a hűvösebb hónapokhoz és főleg estére passzol. 

Korosztály: A 30 feletti korosztálynak ajánlanám. 

Zadig & Voltaire This is really him! – Eau de Toilette (férfi)

Neki és neked - Nagy Valentin-napi parfümteszt

Dizájn: Szeretem a márkát, ennek is az üvege nagyon szép, stílusos. Fújni is teljesen jó.

Illat: Elsőre édeskés, vaníliás, ám ebből a viselés során sok elillan, és akkor előjönnek belőle a kicsit fűszeresebb, borsos, illetve lágyabb, frissebb, citrusos tónusok is, miközben azért az édességét is megtartja. Azoknak a férfiaknak való igazán, akik kedvelik az édesebb, akár unisex illatokat.  

Intenzitás: Az elején nagyon intenzív, egyetlen fújás bőven elég volt. Egy-két órán át tartja is ezt az intenzitást, aztán finomodik.

Alkalom: Esti és téli illatnak mondanám elsősorban. 

Korosztály: Ha be kell lőnöm valamit, akkor 25-50-et mondanék.

Női illatok

BVLGARI Omnia Crystalline – Eau de Toilette

Neki és neked - Nagy Valentin-napi parfümteszt

Dizájn: Nagyon kellemes, gömbölyded forma, jó a fogása, különleges a kupakja, ami a design szerves része. Púderes színű megjelenése nőiessé teszi.

Illat: Inkább virágos illat, de nem az az émelyítően édes fajta, hanem a frissen szedett rózsa jut róla eszembe. Az elején édesebb, aztán a nap folyamán gyümölcsösebb illat érződik belőle. Világos tónusú, lágy illat, kifejezetten feminin, játékos és vidám.

Intenzitás: Magamra fújáskor nagyon intenzív, de hamar megszelídül. Ha reggel fújsz magadra és szeretnéd egész nap intenzívebben érezni, akkor délután érdemes ismételni.

Alkalom: Nappali illat, inkább a tavaszt idézi a virágos tónusokkal, de pont ezért minden évszakban fújnám magamra, mert így télen is felidéz egy kis tavaszt a szürkeségben.

Korosztály: Bárki viselheti, fiataloknak és idősebbeknek is üde illat.

Lancôme La Nuit Trésor – Le Parfum 

Neki és neked - Nagy Valentin-napi parfümteszt

Dizájn: Az üveg különleges megjelenésű: egy csiszolt drágakövet formáz, nem a talpán, hanem kissé oldalra döntve támasztható meg, nagyon szépen mutat a polcon. A szórófej nyakát egy bársony masni díszíti, ami még sikkesebbé teszi az összhatást. A dizájn a kifinomult luxus érzetét kelti. Az üvegnek van súlya és kimondottan jó érzés fogni, kicsit forgatni a kézben. Az adagoló egyszerre viszonylag nagyobb mennyiséget permetez. 

Illat: Édes, hipernőies, magnetikus karakterű, némileg orientális hangulatú parfüm. A kifújást követően a rózsás-púderes jegyek mutatják meg magukat, pár perc elteltével a gyümölcsös akkordok is jelentkeznek, majd pedig fűszeres-kakaós tónusokban teljesedik ki a kompozíció. A viselés folyamán a fűszeres gyümölcsösség jellemzi leginkább. Kifejezetten érzéki illat, aminek a viseléséhez kell egyfajta magabiztosság. 

Intenzitás: Jó értelemben véve feltűnő illat, olyan, mit képtelenség nem észrevenni. Intenzív a felvitelt követően és intenzív marad az azt követő órákban is. Elegendő belőle 1-2 fújásnyi mennyiség. 

Alkalom: Elsősorban őszi-téli parfüm, de aki tavaszi-nyári időszakban is szívesen visel teltebb illatokat, annak ezekben az évszakokban is beválhat. Egyértelműen esti illat.

Korosztály: Harmincas-ötvenes korosztálynak ajánlanám elsősorban. 

Yves Saint Laurent Black Opium Over Red  – Eau de Parfum

Neki és neked - Nagy Valentin-napi parfümteszt

Dizájn: Az Opium illatcsalád jól ismert, ikonikus dizájnja, ezúttal burgundi árnyalatban. Abszolút kézre áll, a permetező optimális mennyiséget adagol.

Illat: Közvetlenül felvitel után a cseresznyés tónusa dominál, majd előbújik belőle a vanília és a kávé. A viselés során a telt, vaníliás tónus érvényesül a leghangsúlyosabban. Mély, sötétebb tónusú, határozott és elegánsan buja illat. Olyan viselni, mint egy szexi fehérneműt, egy kis fekete ruha alatt. 

Intenzitás: A felvitelt követő fél-1 órában intenzívebb, akár egyetlen fújás is elegendő belőle. Mégis érdemes többfújásnyit is felvinni, úgy akár 6-8 órán keresztül is szelídebben, de egyértelműen érezhető marad. 

Alkalom: Bármely évszakban viselném, inkább esti illatként. 

Korosztály: Felnőtt nőknek való illat.

Giorgio Armani My Way – Eau de Parfum

Neki és neked - Nagy Valentin-napi parfümteszt

Dizájn: Gyönyörű az üvege, mintha egy kék turbán vagy ékkő koronázná meg. Maga az üveg robusztus, különösen a tetejét élmény tenyérben fogni.

Illat: Imádni valóan virágos-gyümölcsös, könnyed, mégis fűszeres, vaníliás. Egyszerre friss, mégis telt. Napközben végig jelen van, néha megcsap az illata, és ezt a mélyebb, telt aromát érzem elsősorban belőle, finomabban pedig a gyümölcsösséget. Egyszerre könnyed és elegáns, nem tolakodó, de izgalmas.

Intenzitás:  Egyet-egyet fújtam a két csuklóm belső részére, és ezt oszlattam el. Ennyi bőven elég volt egész napra, az illat egészen az esti órákig elkísért. 

Alkalom: Épp az tetszik benne, hogy egyszerre nappali és esti. Tavaszinak érzem, talán, mert várom a tavaszt.

Korosztály: Bárkinek ajánlom, mert sokoldalú illat.

Férfi illatok

Bulgari Man Rain Essence – Eau de Parfum

Neki és neked - Nagy Valentin-napi parfümteszt

Dizájn: Fémes, férfias megjelenésű, letisztult. Kényelmes, hogy nem kell kupakot levenni róla, hanem egyből fújható.  Óvatosan kell használni, mert egy fújásra viszonylag sokat adagol.

Illat: Tavaszi, friss, citrusvirág jellegű az illata. Nem érződik, hogy különösebben átalakulna az órák során. Egyértelműen világos tónusú, férfias illat, egyszerre érzéki és természetes.

Intenzitás: A fújás után intenzív az illata. Az órák alatt ez persze csökken, de nap végén is lehet érezni, tartós.

Alkalom: Nappali illat, bármilyen évszakban működik, de egyértelműen tavaszhoz passzol a legjobban.

Korosztály: Bármilyen korosztálynak ideális. 

Terre D’Hermés  – Eau de Toilette

Neki és neked - Nagy Valentin-napi parfümteszt

Dizájn: Meglepően egyszerű dizájn, mely mégis finomságot és eleganciát áraszt.

Illat: Érdekes keveréke a föld jegyeknek és a gyümölcsösségnek. Kellemes illat, az első fújás után az erősebb jegyei gyorsan eltűnnek és utána egy lágyan maszkulin illat marad.

Intenzitás: Az eau de toilette-ek többségéhez képest kimondottan tartós. Pár napja reggel fújtam be vele magam, és este a kislányom a jó éjt puszinál jegyezte meg, hogy milyen finom illatom van. 

Alkalom: Inkább őszi, téli illatnak érzem, és szerintem nappal és este egyformán oké.

Korosztály: Se nem túl fiatalos, se nem túl öreges – a hozzám hasonló középkorúak ideális illata.

Yves Saint Laurent Y –  Eau de Parfum 

Neki és neked - Nagy Valentin-napi parfümteszt

Dizájn: Szép a dizájn, hozza az Yves Saint Laurent parfümök eleganciáját, letisztultságát. A polcon stabilan megáll. A fúvóka némileg nagyobb mennyiséget adagol, szóval csak óvatosan.

Illat: Elsőre egyértelműen a gyümölcsös és virágos jegyek jelennek meg. Nekem az alma, a gyömbér és a citrusossága dominál. Nem túl tolakodó, inkább visszafogott illat, de van egyfajta érzékisége és vagánysága, elég fiatalos. Simán el tudom képzelni bármilyen helyzetben, éjjel-nappal, ha nyakunkba vesszük a várost, vagy tárgyalásra megyünk talpig öltönyben. Érdekes, hogy a nap folyamán vártam, hogy változzon az illata, de nem sok különbséget éreztem. Könnyű megszeretni és viselni.

Intenzitás: Sokáig érezhető. Kettőt fújtam a nyakamra délután, de még késő este is velem maradt. 

Alkalom: Leginkább tavaszi és nyári illatnak gondolnám, bármely napszakra.

Korosztály: Bármilyen korosztálynak szívesen ajánlom.

Unisex illatok

Hermés Un Jardin Sur Le Nil – Eau de Toilette

Neki és neked - Nagy Valentin-napi parfümteszt

Dizájn: Nagyon szép zöld, színátmenetes üveg, mely nehezebb, masszív, de tökéletesen illeszkedik a kezembe, magabiztosan lehet fújni belőle. A kupakja jól záródik. 

Illat: Nagyon friss és nagyon zöld illat, számomra igazi tavaszi-nyári fuvallat, enyhe frissítő fanyar illatjeggyel. Alkotóelemei a zöld mangó, a lótusz, a tömjén, és a juharfa. Egy picit fanyar magamra fújva közvetlenül, de később, ahogy átveszi a bőröm az illatot, nagyon kellemes gyümölcsös-fás illat marad utána. Unisex parfüm révén a férjem is magára fújta, és rajta is nagyon kellemes volt. Azóta is vannak napok, amikor közösen használjuk ezt a parfümöt.

Intenzitás: Elsőre intenzívebb, bőven elég egy fújás, napközben szelídül, de a ruhán, sálon akár napokig is megmarad. Délutánonként fújtam újra, de késő este kitartott így az illat. 

Alkalom: Nekem egészen egyértelműen nappali illat. Tavaszi, de nyáron is csodás lesz. 

Korosztály: 30 feletti korosztálynak, akik szeretik a természetet és különlegesen megkomponált illatokat. 

Maison Margiela REPLICA On a date – Eau de Toilette

Neki és neked - Nagy Valentin-napi parfümteszt

Dizájn: Vintage stílusú, klasszikus patikai üvegeket idéző dizájn. Látványra is vonzó és tökéletesen kézre is áll, a pici, de kényelmes permetező épp a kellő mennyiséget adagolja. 

Illat: A REPLICA illatkollekció darabjai egy-egy emléket, hangulatot idéznek fel: az On a date illatot – ahogyan az a címkén  olvasható – szőlők és rózsák, egy provence-i randevú ihlette. Kifújás után először egyértelműen a gyümölcs dominál, majd idővel kibontakoznak mögüle a virágos jegyek is, a viselés során aztán mindkét tónus jelen is marad. Küllemében és jelenlétében is olyan ez az illat, akár egy pikáns rozébor, van benne valamifajta nagyvonalú extravagancia, báj és bohémság. Uniszex illat: gyümölcsös jegyeiben maszkulin, míg a virágos-olajos árnyalataiban feminin.  

Intenzitás: 2-3 fújásnyit vittem fel reggel a nyakamra, a hajamra és ruháimra. Már frissen sem egy tolakodó illat, viszont annál tartósabb. Egész nap érezhető maradt, a hajamon még másnapra is megmaradt. 

Alkalom: Alapvetően nyári hangulatú, de bármely évszakban bevethető. Sokarcúságából adódóan nappali illat, ami este is megállja a helyét és esti illat, ami nappal is hordható. 

Korosztály: Olyasfajta, karakteres illat, amit nem tudnék egyetlen korosztályhoz kötni, sőt, leginkább a kortalan, életigenlő emberek illatának mondanám.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top