nlc.hu
Trend

Tippek parfüm ajándékozásához

Parfümöt ajándékoznál? Így válaszd ki a tökéleteset!

Ha parfümöt szeretnél ajándékozni valakinek, akár például édesanyádnak most vasárnap anyák napjára, a most következő szempontokat figyelembe véve választhatod ki a tökéleteset!

A parfüm szuper ajándék lehet, de legalább akkora mellényúlás is, abban az esetben, ha a megajándékozotthoz nem passzol a választott illat. Íme néhány tipp, hogyan válassz jól!

1. Ne magadnak válassz!

Amikor valakinek parfümöt vásárolsz, bármennyire nehéz és akár ellentmondásos érzés is, de igyekezz félretenni a saját preferenciáidat! Attól, ha te kellemesnek találod az adott illatot és szívesen viselnéd, netán használsz is ilyen parfümöt, még egyáltalán nem biztos, hogy annak a személynek is való, akinek szánod.  

2. Nyomozz!

Ha a megajándékozni kívánt személynek van abszolút kedvenc, akár védjegyének számító parfümje, melyről pontosan tudod is, hogy melyik az, szinte biztosra vehető, hogy örülni fog, ha abból vásárolsz neki egy új üveggel! Ha nem ismered pontosan, hogy melyik márka melyik illatáról van szó, akár rá is kérdezhetsz – mintha csak érdeklődnél, mi ez a finom illat –, esetleg, ha az otthonában jársz és alkalmad nyílik, például a fürdőszobában kézmosás közben beleshetsz a parfümjei közé, mi az, ami szemmel láthatólag használatban, netán épp fogyóban van nála. Megoldás az is, ha az adott parfümhöz tartozó termékcsaládból választasz valamit, mondjuk testápolót vagy tusfürdőt.

Parfüm

Tökéletes ajándék, ha jól választasz (Fotó: Getty Images)

3. Virágos? Citrusos? Fűszeres?

Támpontot adhat a választásban az is, hogy az illető milyen típusú parfümöket visel szívesen. Ha például virágillatokat hord, esetleg a citrusos tónusokat vagy épp a fűszeres karaktert részesíti előnyben, keress neki olyan parfümöt, mely az általa favorizált kategóriába sorolható illatjegyekkel rendelkezik. 

4. Koncentrálj a személyiségére!

A kedvenc illat rendszerint tükrözi a viselője személyiségét. Természetes? Sugárzóan bájos? Kifinomultan elegáns? Határozott és karizmatikus? Ha az előző pontokban felsorolt szempontok alapján nem tudsz dönteni, próbálj olyan illatot választani, mely hasonló jelzőkkel írható le, mint az az ember, akit szeretnél meglepni a parfümmel. Bátran kérj akár segítséget is a parfüméria eladójától is a választáshoz!

5. Ételek és italok

A megajándékozni kívánt illető kedvenc ételei és italai is közelebb vihetnek ahhoz, milyen illatokat visel szívesen. Ha például imádja a fűszeres ínyencségeket, jó eséllyel parfümből is szívesen hord fűszereset, de ha odavan az édességekért, valószínűleg az édes illatokat is szimpatikusnak találja.

6. Legbiztosabb a friss

Ha végképp tanácstalan vagy, milyen parfümöt ajándékozz, azonban mindenképp ezt szeretnél adni, válassz valamilyen friss, üde illatot! Ez egyfajta biztonsági játszma, mivel az olyan típusú illatokat, melyekről általában a tisztaságra asszociálunk, a többség vonzónak találja és legalább alkalmanként szívesen viseli.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top