nlc.hu
Trend

Ettől tartósabb a parfüm

Így lesz tartósabb a parfüm illata

Bár magától a parfümtől, annak viselőjétől, illetve a környezeti körülményektől is függ, hogy az illat meddig marad érezhető, néhány egyszerű trükkel jelentősen meg lehet hosszabbítani a tartósságot.

Ne tárold a fürdőszobában!

A nedvesség, a hő és a fény nem barátai a parfümöknek, épp ezért a tárolásukra nem a legideálisabb hely a fürdőszoba. Az üvegeket inkább valamilyen hűvösebb, száraz és fénytől védett helyen tárold, így az illat jobban megőrzi az intenzitását.

Fürdés után, vazelinnel, a pulzuspontokra!

A legoptimálisabb időpont, amikor magadra fújhatod a parfümöt, közvetlenül fürdés után van. Masszírozz egy kis vazelint a pulzuspontokba (a csukló belső oldala, a nyaki verőér, a könyökhajlat és a térdhajlat ), majd erre fújd a parfümöt. A kenőcs ugyanis hosszabb ideig megtartja az illatot, mintha simán a száraz bőrödre kerülne.

Ne permetezd, hanem fújd!

Nagyon elegánsnak tűnhet a levegőbe fújni a parfümöt aztán átsétálni a permetfelhőn, így azonban rengeteg kárba vész a jellemzően nem kimondottan olcsó folyadékból, ráadásul még tartós sem lesz az illat. Célravezetőbb, ha néhány centiről, határozott fújással viszed fel a pulzuspontokra, az előző bekezdésben leírt módon.

Legyen minél tartósabb!

Legyen minél tartósabb! (Fotó: Unsplash)

Ne dörzsöld bele!

A parfümöt a felvitelt követően ne akart belemasszírozni a bőrödbe, felejtsd el a csuklóid összedörzsölését is, ez ugyanis meggyorsítja a folyadékban benne lévő vegyi anyagok bomlását és így az illat is hamarabb elillan.

A hajadra is tegyél!

A hajban hosszabb ideig megmarad az illat, mint a bőrödön, ugyanakkor mégsem jó ötlet a parfümöt közvetlenül a hajadra fújni, ugyanis kiszáríthatja azt. Ehelyett fújd a hajkefédre, majd azzal dolgozd bele a hajadba!

Még több házi szépségpraktika:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top