Életmód

Mit kezdjünk a vazelinnel otthon? 10 szuper tipp, ami neked is segít!

A vazelint méltatlanul hanyagoljuk, pedig rengeteg dologra használható a háztartásban és a szépségápolásban.

A vazelin csodálatos alapanyag, ami már 1865 óta velünk van, mégis alig használjuk tudatosan. Pedig érdemes tartani belőle mindig otthon, mert a háztartásban és a szépségápolásban is jó hasznát vehetjük.

Az American Academy of Dermatology véleménye szerint a vazelin főleg a kiszáradt bőrre remek gyógyír lehet, de közben azért a leleményes háziasszonyok sokkal több felhasználási módját is megtalálták már. Például a következő tíz dologra biztos jó a vazelin.

1. A parfüm tovább illatozik

A bőröd jobban megtartja a parfüm illatát, ha kensz egy kis vazelint a fújás előtt a nyakadra vagy csuklódra.

2. Nincs többé repedt sarok

Fájdalmas, kellemetlen és még csúnya is, ha a bőr repedezett a sarkunkon, erre megoldás lehet az, ha éjszakára bekenjük vazelinnel, zoknit húzunk rá, és reggelre eltűnik a bőrszárazság minden tünete a lábfejünkről.

3. Kíméletes sminklemosó

Nincs szükség drága sminklemosókra, a vazelin elvégzi a munkát: csak kenjük be vele a sminkes arcunkat, és töröljük le egy vattakoronggal, máris eltűnik a smink minden maradványa. A szépségápolásban kihagyhatatlan trükk.

4. A töredezett haj megmentője

Főleg nyáron szárazabb és töredezettebb lehet a hajunk, ilyenkor a szokásos hajmosás után érdemes használni a vazelint a hajvégeken. Állítólag pár használat után már lágy és ragyogó lesz a hajkorona tőle.

Használd a vazelint a szépségápolásban és háztartásban is!

A vazelin több területen is nagy hasznunkra lehet (Kép: Profimedia)

5. Formás szemöldök

Egy leheletnyi vazelinnal át kell simítani a rakoncátlan szemöldököt, hogy rendezett és formás legyen egész nap.

6. Eltávolítja a festékmaradványokat

A szépségápolás témakörébe tartozik az otthoni hajfestés is, melynek egyik átka, hogy utána festékfoltos maradhat a bőr, erre is megoldást nyújt, ha vazelines vattakoronggal átdörzsöljük a festékes részeket.

7. Még a körömlakkal is elbánik

Ugyanúgy, mint a hajfestékkel, a bőrre száradt körömlakk maradványokkal is könnyedén elbánik a vazelin.

8. Távolítsd el a rágógumit a segítségével

Akinek van gyereke, tudja, hogy nem is olyan ritka jelenség, hogy beleragad a rágógumi a hajba. Ilyenkor vagy levágjuk a kérdéses tincset, vagy elővehetjük a vazelint is, és sikeresen eltávolíthatjuk vele a rágót.

9. Rovarcsípés ellen

Ha nincs kéznél egyik szünyogcsípés elleni krém sem, akkor elő lehet venni a vazelint, mert remekül enyhíti a viszketést. Még jobb az eredmény, ha hűtőben jó hidegre hűtöd előtte.

10. Kényelmesebbé teszi a melltartót

Ki gondolta volna, hogy a vazelint még erre is lehet használni? A használói szerint, ha a melltartó pántja alatt bekenjük a vállunkat vele, akkor sokkal kényelmesebbé válik a melltartó viselése.

via

Mutatunk még több különleges tippet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top