nlc.hu
Trend

Nagy ünnepi női parfümteszt

Nagy ünnepi parfümteszt

Ha parfümöt ajándékoznál karácsonyra a párodnak, édesanyádnak, lányodnak vagy a barátnődnek, de nem tudsz dönteni, milyet, segítünk a választásban! Kipróbáltunk 17 csodás, 2023-as parfümújdonságot a legnevesebb márkák kínálatából. Íme a tapasztalataink!

Gucci Guilty Elixir Pour Femme – Elixir de Parfum

Gucci Guilty Elixir Pour Femme - Eau de Parfum

Gucci Guilty Elixir Pour Femme – Elixir de Parfum

Dizájn: Dombornyomott Gucci logóval ellátott, letisztult vonalvezetésű üveg, melyet a lila árnyalat unikálissá és egyben elegánssá tesz. Hibátlanul kézre áll, a permetezője épp elegendő mennyiséget adagol.

Illat: A magam részéről kimondottan kedvelem a cukorkás és a púderes illatokat, ebben a parfümben pedig ez a két jelleg egyesül, bravúros módon úgy, hogy mégsem hat fullasztónak. Kifújás után a vanília és a mandula, illetve a virágos jegyek dominálnak benne, ám a viselés során előbújik belőle a citrusos tónus is, ami izgalmasan ellenpontozza és egyben alá is dolgozik az édes jegyeknek.  

Intenzitás:  Három-négy fújásnyit használtam belőle egyszerre. Közvetlenül felvitel után sem éreztem soknak, viszont azt az intenzitást, amit frissen adott, hosszú órákon át stabilan meg is őrizte, a bőrömön és a ruháimon egyaránt. 

Alkalom: Számomra inkább esti illat, bármely évszakra.

Korosztály: Huszonévesektől felfelé bárkinek ajánlható, aki magáénak érzi a kifinomultan édes illatokat.

Chanel Chance Eau Fraichee – Eau de Parfum

Chanel Chance Eau Fraichee - Eau de Parfum

Chanel Chance Eau Fraichee – Eau de Parfum

Dizájn: A Chance korábbi kiadásainál már megszokott, letisztultan minimalista dizájn, melyet a parfüm kevéssé szokványos, zöldes árnyalata tesz látványosan különlegessé. Az üveg gyakorlatilag belesimul a kézbe.

Illat: Virágos-citrusos illat, nagyon nekem való. Amikor magamra fújom, jobban érezni belőle a citrusosságot, utána a hordás során viszont felerősödik az édesebb, virágosabb oldala, pezsdítő kettősséget teremtve. Világos, könnyű, szerintem fiatalos illat, de határozottan nőies. Üde és természetes.

Intenzitás: Intenzív, amikor magamra fújom és a tartóssága is meggyőző: csak egy fújásnyit vittem fel, ám egy négyórás programot az is kibírt.

Alkalom: Nappali és inkább tavaszi-nyári illatnak érzem.

Korosztály: Bárki viselheti, a 19 éves lányomnak is nagyon tetszik, és én is imádom 44 évesen.

Dolce & Gabbana Devotion – Eau de Parfum

Dolce & Gabbana Devotion - Eau de Parfum

Dolce & Gabbana Devotion – Eau de Parfum

Dizájn: Gyönyörűen megformált, kidomborodó, ékszerszerű szívvel díszített üveg. Pont kézre esik és egyszerű a fújása. 

Illat: Kellemesen édes, egyáltalán nem kislányos, sokkal inkább a nőies, szexi édességet hozza. Van valami enyhén fűszeres is benne. Alapja a vanília, melyre citrusos tónusok építkeznek. 

Intenzitás: Amikor magamra fújom, és én spórolni nem szoktam, elsőre erősnek tűnik, de egyáltalán nem zavaróan. A bőrömön pár óra után kevésbé, a ruháimon viszont egész nap érzem. 

Alkalom: Nem tudnám évszakhoz vagy napszakhoz kötni, inkább univerzális, viselhető munkában, de randin, bulin vagy családi összejövetelen is.

Korosztály: Főként a harminc és ötven közötti korosztálynak ajánlanám, egy fiatal lányon vagy egy idősebb hölgyön kevésbé tudnám elképzelni. 

Jean Paul Gaultier Divine – Eau de Parfum

Jean Paul Gaultier Divine - Eau de Parfum

Jean Paul Gaultier Divine – Eau de Parfum

Dizájn: Már maga az üveg is egy művészi alkotás, mely akár dísztárgyként is megállja a helyét a polcon: egy női torzót ábrázol, mely Jean Paul Gaultier ikonikus kreációját, a kúpos melltartókkal ellátott fűzőt viseli. Abszolút kézre áll, a fúvókája viszonylag nagyobb mennyiséget adagol. 

Illat: Összetett, sokoldalú illat, mely az ellentétek harmóniájából építkezik. Egyszerre sós és édes, levegős és krémes, könnyed mégis erőteljes. Kifújás után először a gyümölcsös – citrusos és dinnyés – tónusokat érezni, majd kibontakoznak belőle a virágos jegyek, élen a liliommal, valamint a tengeri levegőt idéző aláfestés. 

Intenzitás: Egy, de maximum két fújás elegendő belőle egyszerre. Meglehetősen intenzív és tartós illat, olyannyira, hogy nem csupán egész nap rajtam maradt, de még fürdés után is éreztem a bőrömön. 

Alkalom: Inkább esti illat, de aki tudja viselni a karakteresebb parfümöket, annak akár nappalra is jó választás lehet. Hangulatában nyári, de egyik évszakban sem hat idegennek.  

Korosztály: Elsősorban – de nem kizárólag – a harmincas-ötvenes korosztálynak ajánlanám.

Burberry Goddess – Eau de Parfum

Burberry Goddess - Eau de Parfum

Burberry Goddess – Eau de Parfum

Dizájn: Robusztus üveg, legalábbis a 100 ml-es verzió, ezért kicsi tenyérrel nehezebb megfogni. Az arany érme logó, és az arany kupak letisztult megjelenést kölcsönöz neki. Pont ettől a letisztult dizájntól lesz szofisztikáltan elegáns. 

Illat: Vanília! De nem egy, hanem legalább két-három vanília aroma. Levendula is van benne, de bevallom azt külön nem éreztem, viszont elképzelhető, hogy az lágyítja a vanília édes illatát. Üvegből megszagolva kissé fás, de felfújva már elegáns, lágy és édes. Édes, de nem az a cukorkaillatú, fullasztó valami. Azt mondanám, hogy lágy, finom, de karakteres. Valahogy azt képzelem el, hogy ezt fújom magamra, ahogy a kedvenc londoni kávézómban ülök, a ritka brit napsütésben, egy teát iszogatva farmerban, fehér tornacipőben, fehér ingben és csak élvezem a tavaszt. De A diótörő idei előadásán is ezt fogom használni, az eleganciája és a játékossága miatt.

Intenzitás: Magamra fújva sokkal jobban érezni lehet a pontos illatjegyeit. Sokkal édesebb, de nem túl édes. A hajamon és a ruhámon különösen tartós volt.

Alkalom: Főként őszi és téli illat, ami nappali és esti is lehet.

Korosztály: Kifejezetten a harmincas-negyvenes korosztálynak ideális.

Maison Margiela Under the Stars – Eau de Toilette Vaporisateur Spray

Maison Margiela Under the Stars - Eau de Toilette Vaporisateur Spray

Maison Margiela Under the Stars – Eau de Toilette Vaporisateur Spray

Dizájn: A klasszikus patikai üvegek megjelenése által inspirált üveg a REPLICA címkét viseli, fekete tintával írt szöveggel és egy egyedi szórófejjel, amelyből nagyon könnyű adagolni a parfümöt.  

Illat: Erőteljes fás és borsos jegyek jellemzik. A legintenzívebben a borsot lehet érezni, az első fújások után sokkolóan erős, de ahogy puhulni kezd, kb. fél-egy óra múlva, úgy bújik elő a bársonyosan finom illat. Nagyon egyedi, ez biztosan nem fog szembejönni veled. Karakteres és hozza a parfümcsaládtól megszokott különleges vonalat. A neve Under the Stars és hozza is ezt a tüzes, fás, vad érzést, amit a tábortűznél töltesz egy nyári éjszakán.

Intenzitás: Nagyon tartós, még nap végén is érezni, és folyamatosan alakul át az illat a nap során. Tényleg olyan, mint egy tábortűz: először őrült lánggal ég, aztán szépen a parázsló fázisig ezer fényben és illatban van jelen.

Alkalom: A hideg, téli idő nagyon jól áll neki.

Korosztály: Nem is korhoz, inkább személyiséghez kötném, olyanok fogják szeretni, akik tudják, hogy egy illat nem csak egy pillanatból áll, hanem a nap folyamán alakul és igazodik.

BVLGARI Omnia Crystalline – Eau de Toilette

BVLGARI Omnia Crystalline - Eau de Toilette

BVLGARI Omnia Crystalline – Eau de Toilette

Dizájn:  Egy elég nagy és masszív üvegről van szó, aminek tetején a parfüm fúvókáját lezáró kupak is nagyon mutatósan illeszkedik a parfüm többi részével.  Tényleg üvegből készült, egy tenyérben elfér, de nem az a táskába dobós fajta a nagysága miatt. Tetszett, hogy a kupak könnyen levehető, és visszarakható, a fújás pedig könnyű és pontos. 

Illat: Nagyon gyümölcsös-virágos, de egyben kicsit pézsmás illat, némi szolid fás hatással. Frissen fújva a pézsmás illat a domináns, később azonban a virágos jegyek erősödnek fel.  Nagyon nőies, de mégis kicsit karcosabb, van benne valami sötétebb tónus. Nem tucat illat, de mégsem hivalkodó. 

Intenzitás: Bőven elég volt belőle egy fújás, mert eléggé intenzív illata van és nagyon jól tart. Reggel befújva a nyakam környékét este még halványan érezhető volt. Kabáton, sálon napokig éreztem az illatát, nagyon tartós. 

Alkalom: Nappali és tavaszi-nyári illatnak gondolnám elsősorban, de a fás, pézsmás jegyei miatt ősszel és télen is jó választás lehet. 

Korosztály: A harmincas korosztálytól felfelé.

Carolina Herrera Good Girl Blush – Eau de Parfum 

Carolina Herrera Good Girl Blush - Eau de Parfum

Carolina Herrera Good Girl Blush – Eau de Parfum

Dizájn: A Good Girl illatsorozat jellegzetes, tűsarkú cipőt formázó üvege az utóbbi évek egyik legerdetibb, leginkább megjegyezhető parfümösüveg-dizájnja. Ebben a kiadásban az üvegcipellő trendi, Barbiecore-os, halvány rózsaszín színezést kapott.  

Illat: Kifújáskor a virágos-citrusos jegyek tűnnek fel először, vaníliás-púderes aláfestéssel. Leszáradás után a citrusos és a púderes tónusok erősödnek fel benne leginkább. Összetett, mégis könnyed, rendkívül feminin illat, aminek a hangulatában a sikk és a vagányság egyszerre jelen van. 

Intenzitás: Az a fajta parfüm, ami egy jó értelemben vett illatfelhőként leng körül. Nem tolakodóan intenzív, de jelen van, úgy, hogy magadon is érzed egész nap. És bár az illatok általában a hajamon és a ruháimon tartósabbak, mint a bőrömön, ennek a parfümnek az esetében ez fordítva volt, a bőrömön bizonyult leginkább tartósnak. 

Alkalom: Inkább nappali illat, de estére sem hat kevésnek. Bármelyik évszakhoz passzol. 

Korosztály: Akár már tinédzser lányok is viselhetik, de főleg a húszas-ötvenes korosztály illata.

Givenchy L’Interdit Rouge Ultime – Eau de Parfum

Givenchy L'Interdit Rouge Ultime - Eau de Parfum

Givenchy L’Interdit Rouge Ultime – Eau de Parfum

Dizájn: Bordó, elegáns, letisztult üvegcse. A 80 ml-es kiszerelés tökéletesen kézre áll, egyszerű vele fújni, és plusz pont, hogy ezzel a kiszereléssel repülőre is lehet vinni.

Illat: Nagyon karakteres, édes illat. Felvitel után érzem benne a narancs illatát, fűszerességet, de virágosságot is érzek, különösen a jázmint, ami nálam nagy favorit. Órák elteltével leginkább a virágos tónusok dominálnak benne. Annak ellenére, hogy édes illat, mégis a hangulatában komolyabb parfüm, határozott, érett, nőies és talán még a maszkulin jelleget is ide sorolnám. Számomra a végzet asszonya típust eleveníti meg, egy kicsit édeskésebb formában.  

Intenzitás: Reggeli befújással határozottan egész nap kitart az illat.

Alkalom: Szerintem ez egy abszolút téli és azon belül is esti illat.

Korosztály: Egy igazi, harmincas-negyvenes-ötvenes amazonnak ajánlanám. 

Lancôme La vie est belle L’Extrait – Extrait de Parfum

Lancôme La vie est belle L'Extrait - Extrait de Parfum

Lancôme La vie est belle L’Extrait – Extrait de Parfum

Dizájn: A Lancôme alig egy évtized alatt legendává lett La vie est belle illatsorozatának ismerős, hullámos-négyszögletes üvege a L’Extrait kiadásban teljes egészében aranyba borult. A külleme és a fogása egyaránt a luxus érzetét kelti. 

Illat: Hiperfeminin illat, melyben az illatcsalád jellegzetességének számító virágos jegyekbe fűszeres-fás akkordok vegyülnek. Közvetlenül a fújás után a fűszerek a legerősebbek, majd előbukkannak a virágos jegyek, végül pedig kibontakoznak belőle a fás tónusok is. 

Intenzitás: Már felvitelkor sem tolakodó, viszont nagyon tartós, egyfajta balzsamos illatfelhőt képez. Két-három fújásnyi elegendő volt belőle, hogy egész nap elkísérjen az illat.  

Alkalom: Igazi Jolly Joker illat, egyszerre karakteres, mégis adaptív, ennek köszönhetően nappalra és estére egyaránt, bármely évszakban viselhető.

Korosztály: A huszonévesektől a nagymamákig bárki magáénak érezheti.

Giorgio Armani Sì Intense – Eau de Parfum

Giorgio Armani Sì Intense - Eau de Parfum

Giorgio Armani Sì Intense – Eau de Parfum

Dizájn: Az üveg dizájnja művészi igényű, a nagy, arany betűkkel írt Sì logó kiválóan passzol a parfüm rózsaarany árnyalatához, aminek a fekete kupak ad mutatós kontrasztot. Az üvegnek pozitív értelemben véve van súlya. Tökéletesen kézre áll, kényelmes fújni belőle, épp megfelelő mennyiséget adagol.

Illat: Leghangsúlyosabb illatjegyei a vanília és a feketeribizli, a viselés folyamán aztán kibontakoznak belőle a balzsamosabb, rózsás és teás tónusok is. Lefegyverző, figyelemfelkeltő, sokrétű, rafináltan érzéki illat. 

Intenzitás: Hűen az elnevezéséhez, az illat valóban intenzív, határozott, ugyanakkor mégsem tolakodó. Közvetlenül a fújás után markánsabb, majd finomodik, de kifejezetten tartós. Reggel fújtam magamra két-három fújásnyit és nem is volt szükség a nap folyamán többre, még este is éreztem a bőrömön és a ruháimon egyaránt.

Alkalom: Karakteréből adódóan inkább esti illat, amit azonban napközben is szívesen viselek. Legideálisabb az őszi-téli szezonra, de kellőképpen sokoldalú ahhoz, hogy alkalmi viseletként tavaszra, nyárra is el tudjam képzelni.  

Korosztály: A nagyon nőies nők illata, a késő huszonévesektől az érett hölgyekig.

Tutti Twilly d’Hermès – Eau de Parfum 

Tutti Twilly d'Hermès - Eau de Parfum

Tutti Twilly d’Hermès – Eau de Parfum

Dizájn: Első ránézésre olyan, mint egy drágakő, egész pontosan rubin. Vöröses színátmenetes megjelenése vonzza a szemet, és nagyon tetszik, hogy a formát nem gondolták túl, a fókuszt abszolút a színvilág kapta. Kézbe fogva nem csúszkál, nem kényelmetlen, könnyen működik a permetezője. 

Illat: Fűszeresen édes, ami már egy-két fújás mellett is erősen érezhető. Alapvetően nőies, merész illat, mely hordoz magában egyfajta bujaságot, érzékiséget.

Intenzitás: Karakteres illat, ami több órán át kitart, néhány óra után pont annyit veszít az intenzitásából, és pont annyira szelídül meg, hogy még mindig érezhető maradjon és komfortos legyen viselni.

Alkalom: Esti illatnak mondanám, inkább a hűvösebb hónapokra illő illatvilág.

Korosztály: Magabiztos, érett, felnőtt nők érezhetik leginkább magukénak. 

Versace Dylan Purple – Eau de Parfum (Natural Spray) 

Versace Dylan Purple - Eau de Parfum

Versace Dylan Purple – Eau de Parfum

Dizájn: Igazán figyelemreméltó parfüm, már a megjelenését illetően is. Maga a kialakítás csillagos ötös, kerekített dizájnja kézreálló, könnyen megfogható és használható, pont olyan, ami elfér egy tenyérben. A kupakja könnyen leszedhető, de nem esik le magától, és fújni is rendkívül kényelmes belőle.

Illat:Ez egy virágos, friss illat, a frézia nagyon jól kiérezhető belőle, egyébként még borostyán és körte van benne, nagyon kellemes kombináció. Napközben sem változtatja az illatát, ugyanaz a tiszta aroma marad. Egy melegséget és kifinomultságot árasztó parfümről beszélünk, ami egy törékenyebb testalkatot sem nehezít el. 

Intenzitás: Elsőre egy nagyon fajsúlyos illatnak tűnik, de viselve már abszolút nem ül rá az emberre, könnyed és jó érzés viselni. Nem fojtogató, és bár diszkrét, azért mindig érezni, pont annyira, hogy körbe lengje az embert, de ne legyen tolakodó. Három fújásnyi pont elegendő ahhoz, hogy tegye a dolgát és kellemesen körülölelje az embert, de ha valaki intenzívebben szereti, akkor sem válik irritálóvá, csak kicsit figyelemfelkeltőbbé.

Alkalom: Attól függően, hogy mennyit adagolunk belőle nappali és esti illat is lehet, viszont ez számomra tipikusan egy téli illat, valamiért az ünnepet idézi, függetlenül attól, hogy semmilyen karácsonyra emlékeztető összetevő nincs benne. 

Korosztály: Kortalannak mondanám, mert annyira letisztult, hogy ugyanúgy illene egy fiatal lányhoz, mint egy nagymamához, szerintem ebben rejlik a legnagyobb aduásza.

Mugler Alien Goddess Supra Florale – Eau de Parfum

Mugler Alien Goddess Supra Florale - Eau de Parfum

Mugler Alien Goddess Supra Florale – Eau de Parfum

Dizájn: Ugyanolyan különleges üvege van, mint a többi Alien parfümnek, csak ez arany ombré hatással lett díszítve. A teteje, illetve az adagoló is nagyon érdekesen van kialakítva, az összhatás nagyon egyedi.

Illat: A leírás szerint fejillat bergamott, kókuszdió, az alapillat, benzoin, kasmír, vanília, a szívillat pedig jázmin. Én leginkább a bergamottot és a jázmint éreztem ki belőle, de egyik sem tolakodó, kellemes, virágosan fanyar elegyet alkotnak a különböző jegyek. A nap folyamán változik az illata, a virágosabb jegyek visszafogattabbá válnak, de így is nagyon kellemes. Ugyan Istennő a neve, és valóban van egy érezhetően nőies, érzéki karaktere, de akár uniszex parfümként is el tudnám képzelni.

Intenzitás: Ugyan változik az illat erőssége, de nem volt szükség arra, hogy folyamatosan újra fújjak belőle, még 12 órával később lehetet érezni.

Alkalom: Leginkább télen, illetve este használnám, egy erőteljes, jó értelemben vett nehéz illat, amitől egy kicsi nyár, kicsi melegség költözik a szürke, hideg napokba.

Korosztály: Ugyan ízléstől függően bárki viselheti, kortól függetlenül, én leginkább harminc felettieknek ajánlanám.

Flower Ikebana by KENZO – Eau de Parfum

Flower Ikebana by KENZO - Eau de Parfum

Flower Ikebana by KENZO – Eau de Parfum

Dizájn: A márka Flower illatcsaládjának ikonikus, letisztult vonalvezetésű, vázára emlékeztető üvege, mely ebben a kiadásban cseresznyevirágos díszítést kapott. Kifejezetten jó érzés kézbe venni és fújni a hűs, üde, karcsú üvegből.

Illat: Abszolút virágos illat, melyben a cseresznyevirág és a tubarózsa jegyei uralkodnak. Felvitelkor főként ezeket érezni, ám a leszáradással előbújnak belőle a fás és teás aromák is. Az egész illatból, úgy ahogy van, őszintén sugárzik a báj és a finomság. Jó érzés „benne lenni”, de jó megérezni másvalakin is. 

Intenzitás: Három-négy fújásnyit vittem fel belőle a nyakamba, a fülem mögé, a hajamra és az öltözékemre. Hamar megszelídült, ám a szofisztikált illatfelhő egész nap velem maradt, mit több, a hajamon és a sálamon még másnap is éreztem.  

Alkalom: Jellegéből adódóan egyértelműen tavaszi illat, mely azonban alkalmas arra, hogy bármely évszakba becsempésszük vele a tavasz hangulatát.

Korosztály: Fiatal vagy magukat örök fiatalnak érző nőknek egyaránt tökéletes. 

The Body Shop Full Magnolia – Eau de Parfum

The Body Shop Full Magnolia - Eau de Parfum

The Body Shop Full Magnolia – Eau de Parfum

Dizájn: Gyönyörű a dizájn, nagyon tetszik a rózsaszín üveg, illetve a fából készült kupak. Természetes hatást kelt, jó megfogni, könnyen fújható. Egy-két fújással bőven elegendő parfüm kerül a bőrömre. Elegáns, mégis modern megjelenése van. 

Illat: Friss, aromás, virágos. Órákig érzem a bőrömön, nem tűnik el az illata. Nagyon intenzív, a közelemben mindenkinek feltűnt. A magnólia – más néven liliomfa – a tavasz egyik legfeltűnőbb növénye, az illata is igen jellegzetes, mely abszolút visszaköszön ebből a parfümből. 

Intenzitás: Rendkívül határozott, korántsem visszafogott, ugyanakkor természetes illat. Két fújást vittem fel egy használat során, ami az esti fürdésig ki is tartott.

Alkalom: Esti napszakhoz javasolnám, és inkább téli illatnak érzem. Jó érzés ebben a zimankós időben egy kis tavaszt érezni a bőrömön. 

Korosztály: Felnőtt nőknek való. 

AVON Attraction Awaken for Her – Eau de Parfum 

AVON Attraction Awaken for Her - Eau de Parfum

AVON Attraction Awaken for Her – Eau de Parfum

Dizájn: Füstös, csavart üveg, mindenképp figyelemfelkeltő, egyáltalán nem egy megszokott, unalmas parfümösüveg.
Belesimul az ember tenyerébe, kényelmes belőle fújni. 

Illat: Édeskés illata van, gyümölcsös-virágos, kicsit vattacukorra is emlékeztet, de mindenképp kellemes. Egyáltalán nem kislányos illat; nagyon nőies és érzéki. 

Intenzitás: Közvetlenül kifújás után nagyon intenzív, nem is kell belőle túl sok ahhoz, hogy éreztesse a hatását. Nagyon féltem tőle, hogy mivel szöges ellentétének tűnik azoknak, amiket amúgy használok, majd kellemetlenül fogom érezni magam a viselése közben, de nem így lett. A kezdeti intenzivitás után sokkal visszafogottabb, mégis valahogy határozott illattá változott rajtam. 

Alkalom: Szerintem abszolút nappali parfüm, főleg őszi-téli illat.

Korosztály: Érett nőknek való.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top