Ezekkel a hajszínekkel évekkel idősebbnek látszol

nlc | 2024. Szeptember 22.
A hajszín az egyik legmeghatározóbb eleme a külső megjelenésünknek: egy jól megválasztott árnyalat rengeteget dobhat a kinézetünkön, míg egy kevésbé előnyös tónus öregíthet is. És hogy melyek a legkockázatosabb színárnyalatok ebből a szempontból? 

Bár az általános vélekedés az, hogy a szőke haj fiatalít, azonban ez mégsem igaz minden árnyalatára. 

„A hamvasszőke árnyalatok, különösen azok, amelyek rendkívül világosak, fakíthatják az arcszínt, így a bőr tompának és élettelennek tűnik” – magyarázta a Glam.com-nak Jennifer Korab amerikai fodrász, hozzátéve, hogy a hamvasszőke az arc azon vonásait is kiemeli, amelyeket érdemes eljátszani. csökken az életkor előrehaladtával, mint például a finom vonalak és ráncok.

„Hasonlóan a hamvas szőkéhez, a platinaszőke is túlságosan világos és durva is lehet sok bőrtónushoz, ami lestrapált hatást eredményez. Ettől a színtől a bőr sárgásabbnak vagy szürkébbnek is tűnhet, kihangsúlyozva az öregedés jeleit.”

A szakember szerint a hamvas-, illetve a platina árnyalatok helyett inkább válasszunk mézszőkét,  melegebb pezsgőszőkét vagy eperszőkét. 

Illusztráció: Getty Images

A másik véglet, vagyis a fekete haj szintén öregíthet. 

„A koromfekete haj éles kontrasztot teremthet a bőrrel, különösen, ha a bőr világos tónusú. Ez a kontraszt kiemelheti azokat a tökéletlenségeket, amelyeket megpróbálunk rejtegetni, mint például a sötét szem alatti karikák, és sápadtabbá teheti az arcszínt, ami gyakran korrelál az öregedéssel” – figyelmeztetett a fodrász. 

A barna legtöbb árnyalata nem öregít, azonban a nagyon erős kontrasztok ezek esetében is kerülendők,  érdemes megfontolni a világosabb tónusokat, ha fiatalosabb külsőt szeretnénk. 

És hogy mi a helyzet az ősz tincsekkel? Nos, ha a hajad őszülni kezdett, teljesen rendben van, ha úgy döntesz, hogy meghagyod a maga természetességében. Azonban Jennife Korab megjegyezte, hogy az ősz tincseket is érdemes lehet lágyítani, kissé melegebbé tenni, például halszálka melírral vagy balayage technikával.

Exit mobile version