Sportolók, akik stílusukkal nemcsak a sport, hanem a divat világát is meghódították

Sz.Cs. | 2024. Október 07.
A sportolókat legtöbbször melegítőben vagy mezben láthatjuk, azonban közülük akadnak olyanok, akik a pályán kívül is nagy hangsúlyt fektetnek az öltözködésre, ezért nemcsak a sport, hanem a divat világát is meghódították.

Ha a divatra gondolunk, akkor egyből a modellek, a kifutók, na meg persze a filmfesztiválon bemutatott díszes ruhaköltemények jutnak az eszünkbe. Ennek ellenére rengeteg sportolót is beszippantott divatipar, akik a dresszeken és a mezeken túl eléggé változatosan öltözködnek. Ez persze jelenthet jót és rosszat is, hiszen az elmúlt években tanúi lehettünk néhány érdekes „megmozdulásnak”. Gondoljunk csak arra, amikor az FC Barcelona néhány játékosa milliós szettekben és megosztóbbnál megosztóbb szettekben jártak az edzésekre. Ez volt az oka annak, hogy Xavier Hernández, a klub egykori vezetőedzője bevezette, hogy egységes melegítőben kell a játékosoknak megjelenniük. Sokat elárul a is, hogy az FC Barcelona és a francia válogatott játékosát, Jules Koundét sokkal inkább a furcsa öltözködéséről, mintsem a játékáról ismerik.

Idén például az egész internetet bejárta azzal, hogy egy magas sarkúban érkezett meg a francia edzőközpontba. A mindössze 25 éves játékos láthatóan otthon érzi magát a divat világában, ráadásul szívesen is modellkedik. Na de lássuk, hogy kik azok a sportolók, akik stílusukkal nemcsak a sport, hanem a divat világát is meghódították.

Serena Williams 

Serena Williams (Fotó: Getty Images)

A négyszeres olimpiai bajnok teniszező és 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams nemcsak a vörös szőnyeges eseményeken, hanem a teniszpályán is magára vonzza a tekinteteket az összeállításaival. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy Serena a sportolók divatikonjává vált, mégpedig nem véletlen. Tudatosan szembeszállt a szabályokkal, majd extrémebbnél extrémebb szerelésekkel állt pályára. Ki ne emlékezne az ikonikus „macskaruhájára”, ami hatalmas port kavart, hiszen a Francia Tenisz Szövetség megtiltotta, hogy bárki is hasonló összeállításban jelenjen meg. Serena büszkén felvállalja önmagát a pályán és azon kívül is. Elmondása szerint ez nagy hatással volt a teljesítményére is. 

LeBron James 

Savannah James és LeBron James a Louis Vuitton tavasz/nyár fashion show-ján, a Párizsi Divatheteken, 2023-ban (Fotó: Pierre Mouton/Getty Images for Louis Vuitton)

LeBron Jamest gyakran nevezik „King James-nek is”, hiszen a kosárlabdázót a nemzetközi média az NBA legnagyobb sztárjaként tartja számon. Nem csoda, hogy legendaként emlegetik, hiszen ő szerezte a legtöbb pontot az NBA történetében. Sportolói karrierje mellett, azonban a divat egyik meghatározó szereplőjeként is emlegetik. Több mint 20 év telt el azóta, hogy LeBron a 2003-as NBA drafton emlegetett fehér, oversize jellegű öltönyét viselte, de azóta is lesik minden pillanatát. LeBron egyébként Pharrell Williams márkájának az arca is egyben. 

Lewis Hamilton 

Lewis Hamilton a 2024-es Met Gálán (Fotó: Aliah Anderson/Getty Images)

Lewis Hamilton a Forma–1 történetének egyik legjobb versenyzője, ezen felül pedig a versenysorozat egyik legstílusosabb résztvevőjeként tartják számon. Állítólag a futamok napján mindig érdemes lecsekkolni, hogy hogyan sétál a box felé. Vannak, akik szerint olyan, mintha egy divatbemutató kifutóján sétálna végig. Mindig ügyel rá, hogy egységes színvilággal rendelkező darabokat viseljen, ezzel is megteremtve a tökéletes harmóniát. Lewis Hamilton a Tommy Hilfiger, illetve a Dior nagykövete, ráadásul saját ruhamárkával is rendelkezik, amely a +44 nevet kapta. 

Allyson Felix 

Allyson Felix a 2024-es ESPY Díjátadón (Fotó: Amy Sussman/WireImage)

Az ötszörös olimpia bajnok atléta, Allyson Felix stílusos és sokoldalú megjelenéséről ismert. Egyszerre kombinálja a letisztult és elegáns ruhadarabokat a merész, modern színekkel. Saját márkája, Saysh egyszerre kínál sportos és hétköznapi darabokat a nők számára. 

David Beckham 

David Beckham a Boss divat showjára érkezik (Fotó: Jacopo Raule/Getty Images)

David Beckham az egyik legismertebb labdarúgó, az angol válogatott egykori játékosa. Az utolsó klubcsapata a francia Paris Saint-Germain FC volt. David Beckham azonban nemcsak a futballról ismert, hiszen a stílusa miatt régóta a férfi divat reflektorfényében áll. Elegáns öltönyei, kasmírpólói, illetve a választékos órakollekciója miatt gyakran a divatlapok címlapján találja magát. Kétségtelen, hogy a sztárjátékos a klasszikus stílus kedvelője, habár elmondása szerint ő sosem érzi magát unalmasnak.

Venus Williams 

Venus Williams a Párizsi Divathéten, a Lacoste tavasz/nyár rendezvényén, 2024-ben (Fotó: Julien Hekimian/Getty Images)

Venus Williams négyszeres olimpia bajnok teniszező, illetve huszonháromszoros Grand Slam-tornagyőztes. Neve ismerősen csenghet, ugyanis nővérére, Serena Williamshez hasonlóan, ő is meghatározó szereplője a divatiparnak. Venus a divatrendezvények és a vörös szőnyeges megjelenések egyik kulcsfontosságú szereplője. Általában merész és elegáns össezállításokban láthatjuk. Teniszkarrierje során a szokatlan sziluettekről, az élénk színekről és az egyedi frizuáriól ismerték. A sportoló egy saját divatmárkát is alapított, amely EleVen névre hallgat. Kreativitása, magabiztossága és bátorsága igazi stílusikonná tette. 

Simone Biles

Simone Biles a 2021-es Met Gálán (Fotó: John Shearer/WireImage)

A hétszeres olimpia bajnok, Simone Biles nemcsak az aranyérmeiről, hanem az ikonikus stílusáról is ismert. A tornásznőtől már megszokhattuk, hogy mindig szebbnél szebb tornadresszekben lép szőnyegre, azonban a csillogás iránti szeretete a hétköznapokban is visszaköszön. Kétségtelen, hogy Simone Biles ruhaválasztásaival szinte mindig magára vonja a figyelmet, ennek ellenére szereti a letisztult, elegáns ruhadarabokat is.

Ysaora Thibus

Ysaora Thibus a 2023-as Párizsi Divatheteken (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Ysaora Thibus francia vívó stílusát éppoly nehéz meghatározni, mint játékstílusát. Az egyik nap még férfias Gucci nadrágkosztümöt visel, a másikon pedig egy elegáns, letisztult Miu Miu szettben láthatjuk. 

Kysre Gondrezick

Kysre Gondrezick a 2024-es New York-i Divatheteken (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Kysre Gondrezick profi amerikai kosárlabdázó. Legutóbb a Chicago Sky csapatában játszott, korábban pedig a WNBA Indiana Fever játékosa volt. Kysre nemcsak a sport, hanem a divat világában is meghatározó szerepet tölt be. Számára az öltözködés “művészete” sokkal inkább a belsőhöz, mintsem a külsőhöz kapcsolódik.

„Mindig azt mondom, hogy a divat nem csak a ruhákról szól, ez nem csak stílus. A szépség mögött művészet van, ami először belülről kezdődik.”

Exit mobile version