A hosszan tartó fiatalság titkát tégelyekbe zárták

nlc | 2024. Október 09.
A bölcsek kövét még nem találták fel, de addig is van, aki vigyáz a fiatalságunkra: a Helia-D legújabb termékeit teszteltem.

Kislányként nem volt igazán jó példa előttem a bőrápolás tekintetében. Tény, hogy nem is volt akkora a piac, mint most, de a nagymamám gyógyszertárban kapható krémet használt, anyukám pedig, ha nagy ritkán valamit magára kent, az általában valamilyen névtelen termék volt. Valahogy mégis úgy alakult, hogy én imádok mindenféle kencét, és ha van rá lehetőség, szívesen próbálok ki újdonságokat – pláne abban az esetben, ha az magyar és még vegán is.

A Helia-D termékei nem voltak ismeretlenek számomra, így volt egy elképzelésem arról, hogy mire is számíthatok, de a megújult Botanic Concept családnak sikerült alaposan felforgatni a világomat – spoiler: a legjobb értelemben.

Fotó: Getty Images/CoffeeAndMilk

Bizonytalan kezdet, erős folytatás

Egyszer azt olvastam, hogy amikor újdonsággal találkozunk, fontos az érzékszerveinkkel felmérni. Nos, nálam ez sosem jelentett problémát. Amikor új bőrápolási terméket fogok a kezembe, elsőként azt szoktam megvizsgálni: milyen a csomagolása és az illata. Előbbi sokat elárul arról, hogy mire lehet belül számítani, míg az illatpróba azért fontos, mert olyan vagyok, mint egy vadászkopó. Ha valaminek nem tetszik az illata, az egész napos viselés során képes az őrületbe kergetni.

A Botanic Concept termékek a csomagoláspróbán kapásból átmentek. Letisztult, finom dizájn, újrahasznosítható üveg tégelyek és részben újrahasznosított műanyagból készült kupakok fogadtak a fenntarthatóság jegyében. Az illatpróba során azonban picit meginogtam, aminek két oka volt.

Fotó: Helia-D Kft.

Az egyik, hogy nem iszom alkoholt, így a borok illatáért sem feltétlenül vagyok oda, a másik, hogy az elmúlt hónapokban a rutinomban illatmentes dolgok szerepeltek, így éles volt a váltás. Nem hazudok, kissé tartottam tőle, hogy a szőlőillat egész nap tolakodóan fog az orromba nyomulni, ám nem lett igazam. Amint felkentem a krémet, szinte teljesen belesimult a saját illatomba, nem volt olyan érzésem, hogy valaki az arcomba löttyintette az italát. Kényelmes és komfortos választásnak bizonyult, úgyhogy a kezdeti elbizonytalanodás után magabiztosabban folytatódhatott a teszt – ezúttal már a tégely tartalmával.

Melyik vagy te?

A megújult Botanic Concept termékek két változatban érhetőek el. A lila csomagolású, bakuchiollal kevert egy picit masszívabb, de egyáltalán nem nehéz formula. A bakuchiol egy természetes ránctalanító, ami serkenti a kollagéntermelést, javítva ezzel a bőr feszességét és csökkentve a ráncokat. A másik, zöld csomagolású változat első tapintásra egy picit könnyedebb textúrának érződött (különösen a nappali krém, amiben némi géles állagot is felfedezni), de összetevőiben ez sem okozott csalódást. Ami közös a két termékben, hogy mindkettőt hiarulonsavval keverték, ami a bőrápolás nagyágyúja, ha hidrálásról van szó.

Elsőként a bakuchiolos változatot teszteltem. A zsíros és vízhiányos bőröm nem szereti azokat a krémeket, amik elnehezítik, de nem volt probléma, a gazdagabbnak érződő formula ellenére sem dobta le magáról az arcom. Könnyen és gyorsan eloszlatható krémről beszélünk, ami már néhány nap után is láthatóan életteltelibbé varázsolta a bőröm. Csak a miheztartás végett: az elmúlt hetek viszontagságai (betegségek, nagyfokú stressz, fáradtság) nyomot hagytak az arcomon, ami szürkés árnyalatúvá vált, a mimikai ráncaim elmélyültek, és az egész bőr petyhüdtnek látszódott. Ez a termékcsalád viszont valami csodát tett vele! Mindössze két nap leforgása alatt eltűnt a megviselt ábrázat, és tapintásra is egy ruganyosabb, bársonyosabb bőrkép fogadott. Nem beszélve a szemránc krémről, ami úgy vette fel a harcot a szem alatti karikákkal is, mint Harry Potter Voldemorttal – ha már az elején a bölcsek kövét emlegettem.  

Fotó: Helia-D Kft.

Ilyen kezdés után nehéz volt a kitaposott útról letérni, és váltani a család másik termékére, de ez végül még a másiknál is nagyobb karriert futott be. Tudom, hogy hialuronsavat szereti a bőröm, de amit közösen tett Centella asiaticával – ami egyébként a ránctalanító termékcsaládban is benne van – az meggyőzött. A Centella asiatica regenerál, erősíti a bőrbarriert, és ez különösen rám fért a már fent említett igénybevétel miatt. Az egész felért egy kozmetikai kezeléssel, ahol a hidratáláson és a bőrkép helyreállításán van a hangsúly. Könnyedebb állaga ellenére sminkelni is nagyon jó volt rá – természetesen fényvédőhasználat után – és egészen estig hidratáltan tartotta a bőröm, úgyhogy nálam csillagos ötösre vizsgázott.

Próbáld ki te is!

Ha hozzám hasonlóan úgy érzed, a bőröd csakis a legjobbat érdemli, akkor a márka termékeiben nem fogsz csalódni! A Helia-D a megújult receptúráknál koncentráltan figyelt arra, hogy értékes növényi összetevőkkel egészítse ki a termékeket, amelyek fokozzák a hidratáló hatást, erősítik a bőr védekezőképességét, és támogatják a regenerálódását. A Centella asiaticán kívül ginzeng – a kollagéntermelésért –, és bio szőlőmagolaj – a puhább bőrért – is került a termékekbe, és arról se feledkezzünk meg, hogy maga a tokaji bor is remek antioxidáns, ami megköti a szabadgyököket!

Nem véletlen, hogy közel egy évtizede töretlen a Botanic Concept sikere: tényleg mindenre megoldást nyújt, és már rövidtávon is érezhető a hatása. Én már tudom. Te is kipróbálod?

Exit mobile version