nlc.hu
Trend

Rúzsteszt 2024 tavasz

Kipróbáltuk a tavasz legtrendibb rúzsait

Elegáns klasszikusok, a közösségi média aktuális favoritjai és izgalmas újdonságok is szerepeltek azok között a rúzsok között, melyeket a szerkesztőség az elmúlt napokban tesztelt. Íme a tapasztalataink!

Chanel Rouge Allure Velvet

Árnyalat: 45 Intense

Dizájn és felvitel: A márkára jellemző, klasszikusan sikkes dizájn. Az aranyszínű tetőt megnyomva pattan ki belőle a tubus festéket rejtő fele. A rúzshenger normál vastagságú, a festék könnyedén kenhető. Az intenzív árnyalat miatt, a precizitás érdekében rúzsecsettel oszlattam el az ajkaimon.

Chanel Rouge Allure Velvet

Chanel Rouge Allure Velvet

Fedés és viselet: Magasan pigmentált festék, mely egy rétegben is hibátlanul fed. Kifejezetten puha, hidratált érzetet ad az ajkaknak, mintha csak ajakápoló lenne rajta – ráadásul mindezt nemcsak közvetlenül felkenés után, hanem végig a viselés során megtartja. Látványban bársonyosan matt fedést ad. A nap folyamán végig a helyén maradt, nem kenődött el és megtartotta a színét, evés, ivás után kellett csak némileg korrigálnom. Este micellás vízzel távolítottam el. 

Alkalom: Az erőteljes fuksziarózsaszín árnyalat szájhangsúlyos sminkekhez a legalkalmasabb, akár nappalra, akár esti viseletként.  

Lancôme L’Absolu Rouge Intimatte

Árnyalat: 388 Rose Lancôme

Dizájn és felvitel: Már ránézésre is a luxus érzetét keltő, letisztultan elegáns küllem. A tubus kialakítása a szokványostól eltérő, nem középen, hanem a tetejét megnyomva alul nyílik. A festék közvetlenül is kenhető, de rúzsecsettel tudtam igazán pontosan felvinni. 

Lancôme L’Absolu Rouge Intimatte

Lancôme L’Absolu Rouge Intimatte

Fedés és viselet: Erőteljes, stabil, matt fedést adó rúzs, érzetre azonban olyan, mintha ott sem lenne az ajkaimon, egyáltalán nem ragad és nem szárít. Kifejezetten tartósnak bizonyult, nem foltosodott és nem mozdult el a helyéről. Evés, ivás hatására is inkább csak halványodott, belülről kifelé, kissé ombre jelleget öltve, ám még így is mutatós maradt. A nap végén sminklemosóval is többször át kellett törölnöm, hogy maradéktalanul eltávolítsam. 

Alkalom: Érzékien telt, rózsás árnyalat, mely hibátlan választás alkalmi sminkekhez, de ha a hétköznapokban is szívesen viselsz intenzívebb szájsminket, akár nappalra is bevetheted.

Dolce&Gabbana Devotion Liquid Lipstick in Mousse

Árnyalat: 110 Generositá

Dizájn és felvitel: Gyönyörű a kinézete: elegáns, a tetején lévő szív pedig olyan, mint egy korona a tégelyen. Engem ezzel nagyon megvettek, szívesen elnézegetem a sminkes polcomon. Applikátoros a felvitel. Bár felkenés közben krémes állaga van, egyébként mattra szárad. Érdemes két rétegben felvinni.

Dolce&Gabbana Devotion Liquid Lipstick in Mousse

Dolce&Gabbana Devotion Liquid Lipstick in Mousse

Fedés és viselet: Abszolút nem kenődik, egy minimális transzfert észrevettem, de egyébként teljesen a csókálló kategóriába sorolnám. Ettem, ittam és így sem mozdult el, ezért újra sem kellett kenni. Mire odaértem, hogy leszedjem a sminkem, még mindig volt rajtam a rúzsból, így ezt is megtámadtam micellás vízzel, amivel könnyedén lejött.

Alkalom: Ez a barnás árnyalat a ’90-es évek grunge stílusát idézi, ezért abszolút hangulatfüggőnek tartom, hogy mikor viselném. Szerintem simán elfér akár hétköznap – a megfelelő kiegészítőkkel, például chokerrel teljessé téve a ’90-es évek hangulatot –, de egyébként buliba is szuperül működne.

Giorgio Armani Lip Power Matte 

Árnyalat: 408 Vibrant

Dizájn és felvitel: Stílusos megoldás, hogy a matt rúzshoz illően maga a tubus is matt, elegáns fekete-piros színkombinációval és a márka logójával. A felülete egy átlagos rúzshoz képest hosszúkásabb. 

Giorgio Armani Lip Power Matte 

Giorgio Armani Lip Power Matte

Fedés és viselet: Élénk, gazdagon pigmentált, határozott vörös árnyalat, krémesen matt finishsel. Kellemes és tartós viselet, egyáltalán nem kenődik, az a fajta rúzs, amire azt mondjuk: csókálló. 

Alkalom: Bármikor viselném, de talán az árnyalata számomra jobban passzol a tavaszi-nyári időszakhoz.

Giorgio Armani Lip Maestro Satin  

Árnyalat: 12 Secret Date

Dizájn és felvitel: A csomagolás már a küllemével megfog. Azonban nem csupán szép, de az applikátorral a rúzs eloszlatása is nagyon könnyű. 

Giorgio Armani Lip Maestro Satin

Giorgio Armani Lip Maestro Satin

Fedés és viselet: Az árnyalat a tubusban tökéletes élénkpiros, felkenve pedig ugyanezt hozza, vibráló matt textúrával. Közvetlenül felkenéskor kissé nedves hatású, ami aztán hidratált érzetté alakul át. Szinte második bőrként viselkedik az ajkakon, nem ragad sem a fogakra, sem pedig semmi másra, amivel érintkezik.

Alkalom: Elsősorban tavaszi-nyári árnyalatnak mondanám, bármilyen alkalomra.

Shiseido Technosatin Gel Lipstick

Árnyalat: 407 Pulsar Pink

Dizájn és felvitel: Szögletes vonalvezetésű tubus, melyet a cseresznyepiros árnyalat tesz igazán látványossá. Középen nyílik, ám a két felét egy beépített mágnes tartja össze, ami kiküszöböli, hogy a tubus például a táskánkban szétnyíljon. A rúzshenger picit keskenyebb és hegyesebb a hagyományosnál, ami megkönnyíti a felvitelt, akár rúzsecset nélkül is pontosan lehet vele dolgozni. 

Shiseido Technosatin Gel Lipstick

Shiseido Technosatin Gel Lipstick

Fedés és viselet: A festék kiválóan építhető, egy rétegben natúrabb, két rétegben határozottabb fedésű. Kényelmes viselet, mely nem csupán, hogy nem szárít, de hidratált érzetet ad. Küllemében szaténos textúrájú. A felkenés után órákkal sem kenődött vagy foltosodott, a tónusát tartotta, minimálisan kellett korrigálni evés után. Az esti arctisztításkor micellás vízzel gond nélkül eltávolítható volt. 

Alkalom: Ez a különleges hangulatú, világos pink árnyalat szuper kísérője lehet a szemhangsúlyos sminkeknek, hétköznapra és alkalmi viseletre egyaránt el tudom képzelni, különösképp a tavaszi-nyári szezonban.

MACximal Silky Matte Lipstick

Árnyalat: 602 Chili

Dizájn és felvitel: A márka hozza a letisztult, de elegáns formáját, a tubus tökéletesen kézre áll és könnyű felkenni, eloszlatni a rúzst.

MACximal Silky Matte Lipstick

MACximal Silky Matte Lipstick

Fedés és viselet:  Matt, krémes és tartós. Az árnyalat a tubusban barnásnak látszik, de a számon már inkább vöröses színe van, ami nekem kifejezetten tetszik. Nem szárít, nem csomósodik, szinte nem is lehet érezni, hogy rajtam van. Nem foltosodik, és csak egészen fokozatosan  halványul. Könnyen lemosható, nem kell dörzsölgetni, ami plusz egy pont.

Alkalom: Mindenkor és bármikor viselném, külön alkalom sem kell hozzá. 

Clinique Almost Lipstick

Árnyalat: Pink Honey

Dizájn és felvitel: Letisztult, modern dizájn, vékony és kézre áll. Olyannyira, hogy miután közvetlenül viszi fel az ember, egy kézzel – és tükör nélkül! – is simán megoldható, akár menet közben is. 

Clinique Almost Lipstick

Clinique Almost Lipstick

Fedés és viselet: Áttetsző fedése van,  úgy viselkedik, mint egy színezett ajakbalzsam. Alapvetően rózsás tónusú, ami egyébként egységesíti az ajak színét, miközben visszafogott, finom csillogást ad. A termék sötétebb, Black Honey árnyalatához képest (amit korábban már volt alkalmam próbálni) eggyel kevésbé erőteljes színt ad – ez a hozzám hasonló alig pigmentált ajkú lányoknak azt jelenti, hogy érdemes rétegezni, ha szemmel láthatóbb eredményt szeretnénk. Nagyon jó érzés viselni, kellemes és puha, érezhetően tápláló. A nap végre fokozatosan elhalványodott, az az eltávolításával már nem kellett külön foglalkoznom.

Alkalom: Tipikusan a mindennapi viseletre való rúzs. Klasszikusan tavaszi-nyári, könnyed és rózsás termék.

L’Oréal Paris Color Riche Matte Slim

Árnyalat: 482 Mauve Indomtamble

Dizájn és felvitel: A fekete, arany díszítéssel ellátott tubus nagyon esztétikus, ráadásul nem is foglal nagy helyet. A rúzst közvetlenül a szájra kell felvinni, és mivel a rúzshenger karcsú és remekül kézre áll, nagyon egyszerű vele dolgozni, szép szájformát lehet vele rajzolni.

L'Oréal Paris Color Riche Matte Slim

L’Oréal Paris Color Riche Matte Slim

Fedés és viselet:  A rúzs textúrája matt és nem is kell belőle sokat felvinni, mivel egy rétegben is megfelelően fed. Nagyon jó érzés volt viselni, sőt, igazából nem is éreztem, hogy rajtam van, ami szerintem a lehető legjobb. Nem szárított, viszont rendkívül tartósnak bizonyult. Ettem-ittam benne, de még ezek után sem kellett újrakennem. Az eltávolításához sima micellás vizet használtam, azzal nagyon könnyen lejött. 

Alkalom: Leginkább alkalmi sminkekhez tudnám elképzelni ezt az árnyalatot, de hétköznapokban is viselhető.

L’Oréal Paris Color Riche Satin

Árnyalat: 505 Resilient

Dizájn és felvitel: Rendkívül esztétikus, fényes arany csomagolás. A krémes állagú festék az ajkakon könnyen eloszlatható.

L'Oréal Paris Color Riche Satin

L’Oréal Paris Color Riche Satin

Fedés és viselet: Natúr árnyalat, szaténfényű finishsel, ami akár egy rétegben is szépen fed. Puha, krémes, komfortos viselet, egyáltalán nem szárít, sőt. A pigmentáltsága mellett a hidratált érzetet is hosszú órákon keresztül megtartotta. A nap végén pedig micellás vízzel könnyedén el tudtam távolítani. 

Alkalom: Az árnyalata miatt remek választás lehet hétköznapokra. 

The Body Shop Peptalk Lipstick Bullet Refill

Árnyalat: Show Love  

Dizájn és felvitel: A csomagolása két részletben érkezik, mert ez egy környezetbarát termék és ez egy nagy piros pont a részemről. Bele kell pattintani a tartóba a rúzs testét, és máris tekerhetjük ki az árnyalatot. Nagyon ötletes, természetbarát megoldás, hogy cserélhetőek a színek, és elég egy test, amibe megannyi színt beletehetünk, attól függően, hogy mihez van kedvünk. A mérete akkora, mint a legtöbb rúzsnak, a fémszínű kupakot levéve jutunk a rúzshoz, ami a klasszikus kitekerős verzió. A rúzst nagyon könnyű eloszlatni. 

The Body Shop Peptalk Lipstick Bullet Refill

The Body Shop Peptalk Lipstick Bullet Refill

Fedés és viselet: Kellemes, érzetre észrevétlen viselet, egyáltalán nem ragacsos, krémes textúrájú. Teljesen semleges illatú és ízű termék. Felkenés után szinte el is felejtettem, hogy rajtam van. A nap folyamán inkább a szám közepén kopott, ezt kellett egyszer-kétszer korrigálnom. Nagyon gyorsan és egyszerűen eltávolítható volt sima meleg vízzel, vagy arclemosó habbal a számat egy kicsit megdörzsölve.

Alkalom: Hétköznapokban viseltem, a színe tökéletes mindennapi viselet, de az alkalmi sminkeket is fel tudja dobni. 

Avon Hydramatic

Árnyalat: Bright Pink

Dizájn és felvitel: Pasztellszínű, letisztult, mutatós csomagolás. Könnyen eloszlik az ajkakon, nagyon krémes állagú, ezért igényli a precíz felvitelt, akár szájceruzával együtt.

Avon Hydramatic

Avon Hydramatic

Fedés és viselet: Már egyetlen rétegben kenve is látványos. Krémes, ragyogó textúrát ad. Tartós, de ha az élénkségét is szeretném megtartani, akkor néhány óránként jól jön egy újrafestés. Egészen jól viseli az evést és ivást is, nincs mellékíze és nem ragad, szerencsére egyenletesen is kopik. Az árnyalat szinte minden bőrtónushoz passzol. Sima arclemosóval könnyen eltávolítható volt, ezt követően a törölközőn sem hagyott már nyomot.

Alkalom: Vidám, energikus, kifejezetten jól passzol a tavaszhoz, bármikor viselném.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.