nlc.hu
Trend

A legelőnyösebb rúzs árnyalatok 40, 50 felett

Ezekkel a rúzs árnyalatokkal éveket lefaraghatsz a korodból

Egy tökéletesen megválasztott rúzs árnyalat már önmagában is fiatalosabbá teheti a megjelenést. Mutatjuk, miket érdemes választani és elkerülni!

Míg egy elrontott vagy csak túlzásba vitt smink jelentősen öregítheti az arcot, a megfelelő módszerek és árnyalatok használatával éveket faraghatunk le optikailag a valódi életkorunkból. A rúzs pedig kétségkívül a smink egyik leghangsúlyosabb eleme, így a hibátlan árnyalat megválasztásán igencsak sok múlik. 

„Ha világos árnyalatú rúzst választasz, az kiváló módja annak, hogy fiatalabbnak tűnj. A nude, a világos rózsaszín és a korallszínek mind nagyszerű opciók” – magyarázta Chanel Meekins a Pierre Michel Beauty társalapítója a Shefinds.com cikkében. 

Natúr és rózsás árnyalatú rúzsok

A natúr és rózsás árnyalatok a legelőnyösebbek 40-50 felett (Fotó: Getty Images)

A nude az egyik legsokoldalúbb rúzs árnyalat, mely bőrtónustól függően variálható, így minden arcszínhez meg lehet találni a tökéleteset.

„Azért ideálisak ezek az árnyalatok ahhoz, hogy fiatalosabbá tegyük a megjelenést, mert teltebbnek mutatják az ajkakat. A teltebb ajkakat pedig a fiatalabb nőkhöz társítják – fejtegette Meekins. – Egy dolgot érdemes szem előtt tartani, amikor új rúzst vásárolsz: minél sötétebb az árnyalat, annál vékonyabbnak tűnnek az ajkak. És minél vékonyabbnak tűnnek az ajkak, annál idősebbnek tűnsz”.

udes in general are great for accentuating your features, but the undertones of your lipstick selection are also vital in the case of anti-aging. “The most universally flattering lipstick shade that helps you look younger is a blue undertone shade,” says makeup artist Alyssia Chang. “Whenever anyone wears this shade, it makes their teeth look whiter, their skin looks brighter, and they can wear it both day and night.” Blue undertone nudes such as Tom Ford’s Casablanca lipstick or Ilia’s Color Block High Impact Lipstick in Amberlight are universally flattering shades that can enhance anyone’s natural beauty with just a swipe.Shutterstock For a stunning everyday look that can reduce your age and allow your best features to shine through, nude lipstick shades are going to be your best bet for a look that flatters every complexion across the board. Plumping your lips and creating the appearance of youth and life, particularly cool toned nudes can make an exceptional staple in any makeup bag, regardless of your age. Especially for spring and summer it may be time to put away the vampy lip in favor of a more neutral shade to help you look your best.

Jennifer Lopez is gyakran visel nude árnyalatú rúzst (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

A  nude rúzsok tehát általában véve is fiatalosabbnak mutatják az arcot, azonban a hatás tovább fokozható, ha az árnyalat alaptónusára is odafigyelünk. A kékes, tehát hűvösebb alaptónusú nude-ok viselésétől fehérebbnek tűnnek a fogak és ragyogóbbnak látszik a bőr, ami még fiatalosabbá teszi a külsőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top