nlc.hu
Trend

Öregítő sminkbakik

5 sminkbaki 50 felett, ami éveket öregít

Az évek előrehaladtával célszerű változtatni a jól bevált sminkelési szokásokon. Sminkmesterek mondják el, mire figyelj.

A szépség kortalan, azonban ahhoz, hogy az évek múlásával is a lehető legtöbbet hozhasd ki a külsődből smink segítségével, érdemes időről időre felülvizsgálni és frissíteni az arcfestési szokásaidat. A Huffpost 60 év feletti sminkmestereket kérdezett a leggyakoribb sminkbakikról, melyeket a korosztály elkövet és persze arról is, miként küszöbülhetők ki ezek.

1. Alapozó 

Az alapozóval gyakori probléma, hogy az idősebb, szomjasabb bőrre felkenve pár órán belül eltűnik” – magyarázta a 75 éves Tricia Cusden. A szemhéjfestékek ráadásul a ráncos szemhéjakon gyűrődnek, a rúzs pedig a száj körüli ráncokba gyűlhet. A megoldás mindezekre a primer használata, amely segíti, hogy a smink a helyén maradjon.

Sandy Linter, 76 éves sminkmester szerint, ha hozzászoktál a púder használatához, érdemes újragondolkod. „Azt tanácsolom az ügyfeleimnek, hogy hidratáló krém, a primer és alapozó kombinációjával ragyogóbb megjelenést érhetnek el” – mondta. – „Az alapozóktól ma már nem kell félni, még akkor sem, ha a múltban rossz hírük volt, mert túlságosan maszkszerűek voltak. Most már léteznek olyan alapozók, amelyek javítják a bőr minőségét és kinézetét”.

2. Szemöldök

A kor előrehaladtával a szőrzet elvékonyodhat és ritkásabbá válhat, ami a szemöldök küllemét is befolyásolja. „A szemöldök harmóniát ad az egész arcnak és kiemeli a szemkörmyéket, ezért fontos” – fejtegette Cusden. Hozzátette, hogy ha a hajszínünk változik, péládul világosabb árnyalatra váltuk, vagy őszülünk, fontos, hogy a szemöldökceruza színét is ehhez igazítva válaszd meg.  

A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy a szemöldökív végét minél egyenesebbre fessük, de kanyarítsd lefelé, az ugyanis öregíti az arcot.

Smink idősebb korban

(Fotó: Getty Images)

3. Szemceruza

50 felett is bátran hazsnálhatsz szemceruzát, ám nem ajánlott, hogy fekete legyen. „A szemünk veszít az éles körvonalaiból és kisebbnek tűnik, ahogy öregszünk, ezért mindenképpen szükség van a szemceruzára” – hangsúlyozta Ariane Poole, 66 éves sminkmester. A szemceruzával hőzott vonalnak azonban nem szabad túlságosan erőteljesnek lennie, a szekember tanácsaezért az, hogy a fekete szín helyett válasszon inkább szénszürkét vagy mély tengerészkéket. A világos bőrűeknek jól állhat a tompa barna vagy a lágy olíva, míg a mélyebb bőrtónusúaknak a tengerészkék vagy a mély szilva árnyalatok.

4. Korrektor

Ha eddig a korrektort vitted fel először, ideje változtatni ezen, és az alapozó vagy a színezett hidratáló krém fölé felkenni, így sokkal kevésbé ül be a ráncokba. 

„Ha pedig száraz a szemed alatti terület, akkor javasolt szemránckrémet használni, utána a korrektort, majd az alapozót” – mondta a sminkmester.

5. Pirosító 

Még ha fiatalabb korodban nem is viseltél pirosítót, most, hogy változik a bőrszíned, érdemes elkezdeni. “Úgy érzem, hogy a pirosító elengedhetetlen egy idősebb arcon, hogy visszaadja a szép, egészséges ragyogást, ami az egész arcnak fényt ad” – magyarázta Cusden.

A szekemberek javaslata, hogy a pirosítót közvetlenül az arccsontra, ne is fölé és ne is alá vidd fel. A kozmetikum állaga szintén nem mindegy: hagyományos púder állagó pirosító helyett a krémes-púderes formula ajánlott, mivel ezt olyna könnyedén lehet felvinni, illetve ecset segítségével eloszlatni, akár egy krémet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top