nlc.hu
Trend

A tökéletes színű rúzs kiválasztása

Így választották ki az ’50-es években a nők a tökéletes rúzs árnyalatát

A módszerüket te is kipróbálhatod, ugyanis nem kerül semmibe, és tényleg hatásos! Mindössze két ujjadra lesz szükséged hozzá.

Arról, hogy egy jó smink mennyit számít, ódákat lehetne zengeni. Nem véletlen, hogy a sztárok mindig olyan jól néznek ki a vörös szőnyegen: a sminkmesterek pontosan tudják, hogy mi áll jól nekik, és ehhez igazodva készítik el a megjelenésüket. Persze nem mindenkinek van akkora szerencséje (sőt, a legtöbbünknek nincs), hogy ilyen típusú segítséget kapjon nap mint nap a reggeli készülődés során, cserébe van egy trükk, amivel kiválaszthatod a tökéletes árnyalatú rúzst.

Audrey Hepburn az Álom luxuskivitelben c. filmben

Audrey Hepburn az Álom luxuskivitelben című filmben (Fotó: Profimedia)

A lényeg, hogy szorítsd rá a hüvelykujjadat a mutatóujjad ujjbegyére, és várd meg, amíg a vér odaáramlik. Ez a szín tökéletesen leköveti az ajkad árnyalatát, épp ezért érdemes ez alapján végig vizsgálni a tónusokat, és így választani ki a tökéletes rúzst. Ha még így is bizonytalan vagy, akkor érdemes a legesélyesebbeket a kézfejedre felkenni – szigorúan a teszterből – és az ujjas technikát alkalmazva még egyszer megnézni, hogy melyik árnyalat van hozzá a legközelebb.

Bár a TikTok nagyon felkapta mostanában ezt a trendet, nem újdonság. Már az ’50-es években is alkalmazták a nők ezt a trükköt, arra, hogy rúzst válasszanak. Bár akkoriban kétségtelenül könnyebb dolguk volt, hiszen messze nem volt ennyi márka, pláne nem ennyi szín, ami közül válogathattak. Mindenesetre érdemes ellesni tőlük ezt a módszert, mert akkoriban nagyon is adtak a nőies megjelenésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top