Lehet, hogy mostanáig rosszul mostad a farmerodat

nlc | 2024. Október 10.
Az egyik leghíresebb farmermárka első embere árulta el, hogyan kell helyesen tisztítani a farmereket.

„Soha nem teszem be a farmeremet a mosógépbe” – szögezte le CNBC-nek nyilatkozva Charles Bergh, a Levi Stauss márka vezérigazgatója. Hozzátette: ettől még a farmernadrágja nem koszos. Ha valamilyen szennyeződés éri, akkor csak a foltot tisztítja ki, ahelyett, hogy az egész ruhadarabot kimosná.

Abban az esetben viszont, ha már az egész holmi tisztításra szorul, például azért mert beleizzadt, egyszerűen csak nadrágostul beáll a zuhany alá és így mossa ki azt. 

A farmermárka egyébként azt javasolja, hogy 10 viselet után mossuk ki a farmert, hacsak nem piszkos vagy büdös, mivel „a túlmosás tönkreteheti a farmer egyedi tulajdonságait”.

Illusztráció: Getty Images

Ha a zuhanyzós módszert nem próbálnád ki, mégis szeretnéd minél tovább megőrizni a farmered eredeti állapotát, célszerű azt a mosógép helyett kézzel mosni, lehetőleg kifordítva, hideg vízben és öblítő nélkül. 

A vegyes anyagokból, például az elasztánból készült farmernek viszonyt előnyös lehet a rendszeresebb mosás, mivel ez segítheti az anyag összehúzódását a kopás miatti megnyúlás után.

Néhány éve felkapottá vált az a módszer is, hogy mosás helyett inkább fagyasszuk le a farmert, mert az is megöli a baktériumokat és megszünteti a kellemetlen szagokat. A szakértők szerint azonban ez nem helyettesíti megfelelően a mosást.

via

Exit mobile version