Ezek a frizurák éveket öregíthetnek rajtunk

CS.Á. | 2024. Október 12.
Ezeket a frizurákat óvatosan válaszd, ha fiatalos külsőre vágysz!

Egy frizura meghatározza arcunkat, sőt egész megjelenésünket, nem csoda, hogy sokan különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy megtalálják az igazán személyiségükhöz illőt. A divat és a stílus mellett pedig fontos kérdés lehet az is, mennyire fiatalít vagy éppen öregít az adott hajviselet. Egy rosszul sikerült vágás akár évekkel is idősebbnek mutathat bennünket. Mutatjuk, melyek azok, amikkel érdemes igazán óvatosnak lenni, ha a fiatalos megjelenésre törekszünk.

Túl rövid bob vagy pixie

Fotó: GettyImages

Bár ezek a frizurák kifejezetten trendik, főleg a fiatalabb nők körében, bizonyos arcformák, például teltebb arc vagy erősebb arccsontok esetén sajnos könnyen öregíthetnek is.  A túl rövid haj kiemeli az arc ráncosabb részeit, sőt még az esetleg kialakult tokát is.

Túl sötét hajszín

Fotó: GettyImages

A természetes hajszínnel harmonizáló árnyalatok fiatalítanak. Ezzel szemben a túlzottan sötét hajszínek hangsúlyozzák az arc minden egyes vonalát és ráncát, különösen világos bőr esetén. A sötét színű haj árnyékokat vet az arcra, ami fáradtabbnak és idősebbnek mutatja viselőjét.

Rétegek nélküli vágás

Fotó: GettyImages

Azok a frizurák, amelyek egyforma, egyenletes hosszúságú vágással készülnek, mint például egy egyenes vonalú hosszú bob, hangsúlyozzák az arc természetesen megereszkedett területeit, így sajnos öregíthetnek. Ezzel szemben a jól megtervezett rétegek, amelyek dinamikát, játékosságot és textúrát adnak a hajnak, segíthetnek elterelni a figyelmet az öregedés jeleiről.

Túlzottan szigorú frizurák

Fotó: GettyImages

Az olyan szorosan hátrafésült hajformák, mint a lófarok vagy a konty, amelyek szinte „megfeszítik” az arc bőrét, nemcsak hogy kényelmetlenek, de szigorúságot is kölcsönöznek. Kihangsúlyozzák az arc minden apró hibáját, így a finom vonalakat és ráncokat is.

Exit mobile version