Robert Pattinsonnal lehet milliókat nyerni az m1-en

Szurovecz Kitti | 2011. Október 05.
Nem kell túl éles megfigyelőnek lennünk ahhoz, hogy észrevegyük, a köztévé fiatalítani szeretné a nézőtáborát. A Maradj talpon! című műveltségi vetélkedő játékosainak 80 százaléka huszonéves. A kérdéseket is hozzájuk igazították. Vagy nem?!
Robert Pattinsonnal lehet milliókat nyerni az m1-en

A Maradj talpon! című vetélkedő beugró kérdése: Kit alakított Robert Pattinson a Twilightban? Aztán ki találta ki a Facebookot? Miről énekel Lady Gaga a legújabb dalában? A show készítői ilyen és ehhez hasonló kérdéseket mixelnek logikai feladatokkal, valamint a klasszikus műveltségre építő kvízzel – a győztesek pedig akár huszonötmilliós jutalmat nyerhetnek. „A műveltség fogalma manapság átalakult – meséli Gundel-Takács Gábor, a játék házigazdája. – Három kamasz gyerek édesapjaként tudom, hogy mi érdekli a mai fiatalokat, hogy az iskolában megtanult, klasszikus információk mellett melyek azok a dolgok, amikre nyitottak. Be kell látni, hogy Básti Lajos neve egy mai fiatalnak már nem ugyanazt jelenti, mint mondjuk az én generációmnak. Vannak viszont témák, amikben ők a sokkal naprakészebbek, az ember csak kapkodja a fejét, mert hihetetlen tempóban képesek lépést tartani az újdonságokkal. Egy ilyen vetélkedő műsor, ha friss és mai akar lenni, azt sem hagyhatja figyelmen kívül, hogy a fiatalok gyakorlatilag a világhálón élik a fél életüket.”

Elnyeli őket a föld
A játék menete feszes, lendületes, szórakoztató. Gundel-Takács Gábor a tőle megszokott lelkesedéssel és őszinte érdeklődéssel fordul a játékosokhoz, stílusa nem nélkülözi a humort. Elmondása szerint az adott adás sikere azonban azon is múlik, milyen a stúdióban versengő játékosok személyisége. „Sokféle játék és kvízműsort vezettem már, de egyszerűen nem tudom megunni – meséli.

–  Vetélkedőket vezetni megunhatatlan, örökös kihívás, hiszen az ember minden nap más és más személyiségekkel találkozik a stúdióban, más és más élmény éri. Mindig nevettető figyelni a játékos arcát abban a pillanatban, amikor megnyílik a lába alatt a talaj.” S hogy mire is céloz Gábor? A műsor fiatalos lendületét jellemzi az is, ahogyan a kiesett játékosok távoznak a stúdióban: kísérteties és dermesztő hangok kíséretében nyeli el őket a stúdió, majd szörnyű robajjal zuhannak le egy pincébe, ahonnan természetesen még soha senki nem került elő. Aki nem rettent meg nagyon, kukkantson bele az m1 új vetélkedőjébe!

Exit mobile version