nlc.hu
TV-sztárok
Robert Pattinsonnal lehet milliókat nyerni az m1-en

Robert Pattinsonnal lehet milliókat nyerni az m1-en

Nem kell túl éles megfigyelőnek lennünk ahhoz, hogy észrevegyük, a köztévé fiatalítani szeretné a nézőtáborát. A Maradj talpon! című műveltségi vetélkedő játékosainak 80 százaléka huszonéves. A kérdéseket is hozzájuk igazították. Vagy nem?!

Robert Pattinsonnal lehet milliókat nyerni az m1-enA Maradj talpon! című vetélkedő beugró kérdése: Kit alakított Robert Pattinson a Twilightban? Aztán ki találta ki a Facebookot? Miről énekel Lady Gaga a legújabb dalában? A show készítői ilyen és ehhez hasonló kérdéseket mixelnek logikai feladatokkal, valamint a klasszikus műveltségre építő kvízzel – a győztesek pedig akár huszonötmilliós jutalmat nyerhetnek. „A műveltség fogalma manapság átalakult – meséli Gundel-Takács Gábor, a játék házigazdája. – Három kamasz gyerek édesapjaként tudom, hogy mi érdekli a mai fiatalokat, hogy az iskolában megtanult, klasszikus információk mellett melyek azok a dolgok, amikre nyitottak. Be kell látni, hogy Básti Lajos neve egy mai fiatalnak már nem ugyanazt jelenti, mint mondjuk az én generációmnak. Vannak viszont témák, amikben ők a sokkal naprakészebbek, az ember csak kapkodja a fejét, mert hihetetlen tempóban képesek lépést tartani az újdonságokkal. Egy ilyen vetélkedő műsor, ha friss és mai akar lenni, azt sem hagyhatja figyelmen kívül, hogy a fiatalok gyakorlatilag a világhálón élik a fél életüket.”

Elnyeli őket a föld
A játék menete feszes, lendületes, szórakoztató. Gundel-Takács Gábor a tőle megszokott lelkesedéssel és őszinte érdeklődéssel fordul a játékosokhoz, stílusa nem nélkülözi a humort. Elmondása szerint az adott adás sikere azonban azon is múlik, milyen a stúdióban versengő játékosok személyisége. „Sokféle játék és kvízműsort vezettem már, de egyszerűen nem tudom megunni – meséli.

Robert Pattinsonnal lehet milliókat nyerni az m1-en

–  Vetélkedőket vezetni megunhatatlan, örökös kihívás, hiszen az ember minden nap más és más személyiségekkel találkozik a stúdióban, más és más élmény éri. Mindig nevettető figyelni a játékos arcát abban a pillanatban, amikor megnyílik a lába alatt a talaj.” S hogy mire is céloz Gábor? A műsor fiatalos lendületét jellemzi az is, ahogyan a kiesett játékosok távoznak a stúdióban: kísérteties és dermesztő hangok kíséretében nyeli el őket a stúdió, majd szörnyű robajjal zuhannak le egy pincébe, ahonnan természetesen még soha senki nem került elő. Aki nem rettent meg nagyon, kukkantson bele az m1 új vetélkedőjébe!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top