A Konyhafőnök Junior zsűrije, vagyis Wossala Rozina, Fördős Zé és Sárközi Ákos azonban maguk sem számítottak arra, hogy ennyire a szívükhöz nőnek a kis kukták. Olyannyira, hogy mind Rozina, mind Ákos nem egyszer elérzékenyültek az események forgatagában. “A fináléban ez nálam természetes, de egy-két versenyző tényleg a szívemhez nőtt. Rengetegszer elérzékenyültem” – vallotta be Wossala Rozina, aki a kis kukták versenyből való távozását élte meg legnehezebben.
Hozzá hasonlóan Sárközi Ákos is küzdött a búcsúval, de feltöltötte, hogy még Michelin-csillagos séf létére is egy új szemléletet tanulhatott a junioroktól. “A legjobb konyhatrükk, amit tőlük tanultam, talán az, hogy milyen egyszerűen fogalmazták meg a főzés szeretetét. »Egyszerűnek lenni« a legnehezebb, és ők erről közelítették meg a főzést. Ez számomra nagyon szimpatikus volt” – vallotta be a séf. “Attól, hogy valaki kicsi, az nem jelenti azt, hogy ne vághatná nagy fába a fejszéjét. A junior versenyzők pontosan ezt tették. Ez egy elképesztő út, aminek a végén ott a Konyhafőnök Junior cím és a 10 millió forint értékű nyeremény” – mondta Fördős Zé, aki a második évadban is minden mókában benne lesz a kis kukták legnagyobb örömére.