nlc.hu
TV-sztárok

A Konyhafőnök VIP: Bárdosi Sanyi esett ki elsőként

„Nekem ez olyan, mint egy verseny előtti mérlegelési hasmenés” – Rácz Jenő Bárdosi Sanyi ételéről, az exbirkózó esett ki elsőként A Konyhafőnök VIP-ben

Bárdosi Sanyi vadas marhája teljesen szétfolyt, majd a libamájat és a kenyérropogóst is odaégette. A Konyhafőnök VIP zsűrije őt küldte haza elsőként.

Hétfő este újra megnyílt A Konyhafőnök VIP konyhája, 3 napon keresztül 10-10 sztár küzd a továbbjutásért, azaz, hogy bekerülhessenek a kötényszerző napokra, ezzel pedig valamelyik sztárséf csapatába.

A Konyhafőnök VIP

Le kellett nyűgözni A Konyhafőnök VIP zsűrijét (Fotó: RTL Klub)

Az első feladatban rögtön egy csavarral indított a zsűri. A szokásosnak mondható kezdésnél, ahol mindenki otthonról hozott, kedvenc ételét készíti el, mindenkinek egy plusz hozzávalót kellett beépítenie az alapkoncepciójába. Volt, akinek szuflét, volt, akinek egy hollandi mártást kellett villantania a tányérján, de akadt, akinek buggyantott tojást vagy éppen szifonos habot kellett „beleapplikálnia” a fogásába.

Nagy Alexandra pillanatnyi figyelmetlenség miatt többször is elvágta az ujját. A séfeknek és az orvosi stábnak is be kellett avatkozni, amikor a vértől krónikusan rettegő színésznő egész egyszerűen elájult a konyhában. Hősies hozzáállásának és a szakszerű beavatkozásnak köszönhetően azonban nem adta fel a versenyt és kitartóan küzdött a továbbjutásért:

A „közmunkára fogott” Bárdosi Sanyi bemutatkozásképpen vadas marhát készített zsemlegombóccal, amihez kötelező elemként egy majonézt kellett csinálnia. „Nekem ez olyan, mint egy verseny előtti mérlegelési hasmenés. Szétfolyik” – jegyezte meg Bárdosi tányérjáról Rácz Jenő. „Kukába?” – kérdezett rá az olimpiai ezüstérmes birkózó, mire a sztárséf: „Azért annyira nem”.

Bárdosi Sanyi,

Bárdosi Sanyinak gondjai akadtak a libamájjal (Fotó: RTL Klub)

A második feladatban Fördős Zé péknek állt, és ez volt a sztárok feladata is: pékáruval kellett „összehozni” a kapott libamájat, azaz egy főételt kellett készíteni a májjal és a kenyerekkel. A tavaly térdműtéten átesett Bárdosi Sanyi nem véletlenül tartott a feladattól: már a főzés elején gondja volt a májjal kapcsolatban. A séfek figyelmeztetése után újrakezdte, majd a második adag máj felét odaégette, és így járt elsőre a kenyérropogóssal is, de próbálta menteni a menthetőt. Sült libamájat készített májkrémes pirítóssal és a végén egy kevés céklalével is, mert mártásra már nem maradt ideje.

Bárdosi Sanyi,

Bárdosi Sanyi a libamájas fogását viszi a zsűri elé (Fotó: RTL Klub)

„Azt érzem, hogy ez egy bankettes kaja” – bírálta fogását Rácz Jenő. „Picit nekem fáradtnak tűnik ez a tányér” – jegyezte meg Fördős Zé. Sárközi Ákosnak sem jött be Bárdosi egyszerű étele: „Nem látjuk benned a tüzet valahogy”.

Az exküzdősportos bevallotta: „Nem volt a fejemben, hogy konkrét főételt kell gyártani, hanem ez egy kis bemutató valami. (…) Magamban csalódtam, ennél sokkal ötletesebb fiú vagyok”.

A zsűri döntése alapján végül ő lett az a híresség, akinek teljesítménye alapján elsőként kellett távoznia A Konyhafőnök VIP 5. évadából:

„Most én voltam a leggyengébb láncszem. Nem szokott egyébként előfordulni, és ez az, ami bánt. Versenyben alulmaradni azért nem jó dolog. Veszíteni nem szeretünk – azért ezt lássuk be. Ez most így alakult, el kell fogadni” – nyilatkozta a kiesés után.

Bárdosi Sanyi

Bárdosi Sanyi nem került be a kötényszerző napokra A Konyhafőnök VIP-ben (Fotó: RTL Klub)

A Konyhafőnök VIP kedden tovább folytatódik, újabb 10 celeb méri össze konyhai tudását, de egyvalaki számára véget ér a verseny.

Kiemelt kép forrása: RTL Klub

Olvass még A Konyhafőnök VIP versenyzőiről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top