Kár volt megszólalniuk! Meghan Markle és Harry herceg a koronavírus kapcsán nyilatkozott

nlc | 2020. Március 20.
Bár március végén hivatalosan már nem képviselik majd a brit királyi családot, Harry herceg és Meghan Markle a civil életük küszöbén is úgy érezte, hogy a koronavírus kapcsán nyilatkozniuk kell. Lehet, hogy kár volt.

Az elmúlt időszakban több ismert ember is úgy érezte, meg kell szólalni a koronavírus kapcsán. Voltak olyanok a magyarok közül is, akiknek azt tanácsolták: amihez nem értenek, arról ne is beszéljenek, és nyilván ez még egy finom megfogalmazás. Természetesen nemcsak nálunk, hanem a világ más pontjain is téma a koronavírus az ismert emberek közösségi oldalin. Nemrég Meghan Markle és Harry herceg is úgy érzeték, nyilatkozniuk kell a helyzettel kapcsolatban, hivatalos oldalukon kiadott közleményük viszont csak olaj volt a tűzre. 

A hosszú szöveg arról szólt, hogy vannak idők, amikor össze kell fognunk, az ehhez hasonló nehéz időkben, amikor mindannyian félünk. Megjegyezték azt is, hogy azoknak van a legnagyobb szükségük a támogatásunkra, akik most a koronavírus elleni közdelem élvonalában harcolnak a járvány megfékezéséért, de szó esik a digitális közösségek létrehozásáról, amely szerintük most nagyon fontos. Ahogyan várják és keresik is azokat az inspiráló történeteket, amelyek felemelőek a mostani helyzetben. Valamint megígérték, minden erejükkel azon lesznek, hogy informálják az embereket a koronavírussal kapcsolatos aktuális hírekről, fejleményekről. Emlegetnek empátiát, felelősségvállalást, és éppen ezekkel verték ki a biztosítékot. 

Harry herceg és Meghan Markle az utolsó nyilvános eseményükön március 9-én Londonban (Fotó: Dan Kitwood/Getty Images)

Ezekhez hasonkló megjegyzésekből áll a közel 19 ezernyi hozzászólás, Harry és Meghan a koronavírus-járvány idején is szálka sokak szemében: 

Meghan és Harry kritizálói voltak többségben, néhányan azonban megjegyezték: a pár jelenleg még a királyi családhoz tartozik, és ilyen válsághelyzetekben kötelességük valamit nyilatkozni. Igaz, az inspiráló idézeteknek senki nem érezte a létjogosultságát, és sokkal inkább valami kézzel fogható segítségre számítottak a hercegtől A pár oldalán később feltűnt a királynő közleménye is, amelyhez már sokkal kedvesebb megjegyzést fűztek az olvasók.

A koronavírussal kapcsolatban sokan megszólaltak már a szakértőkön kívül is: 

A karanténdal például a maradj otthon kampányt népszerűsítette

ByeAlex köszönetet mondott

Exit mobile version