Megható gesztussal tiszteleg Benedek Tibor emléke előtt az ifjú vízilabdázó, Baksa Benedek

nlc | 2020. Július 30.
Baksa Benedek mostantól Benedek Tibor 8-as sapkájában ugrik vízbe.

Június 18-án, hosszan tartó betegség után elhunyt az egyik legnagyobb magyar vízilabdázó, Benedek Tibor. Az országot sokként érte a halálhíre, csak a sportág berkein belül tudták, hogy mivel küzd olimpiai bajnokunk. Nemrégiben az ő tiszteletére logót váltott az újpesti vízilabda klub, mostantól B és T szerepel a címerben, a két betű között pedig a kapitány egykori számát, a 8-ast is láthatjuk. 

Az ő irányítása alatt lett még jobb játékos Baksa Benedek, aki egy percig sem gondolkodott, mindenképp Benedek Tibor számában szeretett volna vízbe ugrani, ezzel is tisztelegve az emléke előtt.

Benedek Tibor 1996-ban (Fotó: Gettyimages)

,,Vannak kedvenc, vagy számomra kedves számaim. Ilyen a 23-as – 23-án születtem. A 6-os Hosnyánszky Norbert miatt volt fontos, vele egy szezont együtt is játszhattam azóta Egerben. A korosztályos válogatottakban 4-esre váltottam, ez pedig azért fontos szám, mert a húgommal négy év, négy hónap és négy nap van köztünk. Egerben a 13-as szám jutott tavaly, magasan volt a léc, mert azelőtt Biros Péter játszott ebben a sapkában.

Szerettem volna itt is egy sajátot, amit én választok. Még Benedek Tibor halála napján megkérdeztem montenegrói centerünktől, Nikola Murisictől, aki eddig viselte nálunk a 8-as sapkát, hogy nem bánná-e, ha elkérném tőle. Elmondtam az indokaimat, ő pedig nagyon készségesen válaszolta, hogy tudja, milyen fontos nekem a Mester, neki pedig nem jelent annyit a 8-as, hogy ragaszkodjon hozzá, simán odaadta, innen is köszönöm neki. Ameddig tudok, szeretnék 8-asban vízilabdázni. (…) Nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe a Mester, főleg, amikor lemegyek az uszodába” – árulta el az eurosport.hosszabbitas.hu-nak Baksa Benedek.

Benedek Tibort sokan szerették:

Exit mobile version