Koronavírusban elhunyt Busa Tamás operaénekes, Ókovács Szilveszter állítja: nem az Operaházban kapta el a fertőzést

Brájen | 2021. Április 03.
Busa Tamás az Operaház magánénekese volt. A főigazgató szerint nem náluk fertőződött meg a 66 éves művész.

Elhunyt Busa Tamás operaénekes, az Operaház művésze 66 éves volt – értesült a papageno.hu.

Rost Andrea a grófné és Busa Tamás a gróf szerepében Mozart: Figaro házassága című operájának főpróbáján, a szombathelyi Iseumban 2012. augusztus 6-án, MTI Fotó: Kászoni László

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója az Origon publikált írásában elárulta, hogy kollégája koronavírus-fertőzésben halt meg: “(…) A koronavírust viszont ő sem kalkulálhatta bele. Március 8-án értesültem róla, hogy már több napja mélyaltatásban van, akkor írtam neki, de válasz a mai napig nem érkezett. Pedig hetek teltek el, amelyeket a nagy harcos nagy, de nehezen detektálható harccal vívott végig, eddig, igen sokáig – önmagában isteni csoda, hogy idáig! – bírta tüdeje, erős és vitális szervezete.”

Tamás nem az Operában kapta el a vírust, és ennek objektív oka van” – jelentette ki Ókovács Szilveszter, mindezt egy érvényben lévő szabállyal magyarázta meg: az a művész, aki eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt, csak magas hivatal egyéni engedélye alapján szerződtethető. Azaz csak különleges esetekben és hiányszerepekre lehet visszahívni, erre azonban Ókovácsék nem kaptak engedélyt.

Exit mobile version