Soha többet nem térhet vissza otthonába Szilágyi István fia, amit árverezésre bocsátottak

T. D. | 2022. December 29.
Az életfogytiglanát töltő Péter egyetlen álma volt, hogy egyszer hazamehessen.

Sz. Péter  2020. május 3-án hidegvérrel meggyilkolta édesapját, Szilágyi Istvánt. Idén novemberben  jogerősen is életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a meggyilkolt színész fiát, aki az utolsó pillanatig reménykedett abban, hogy enyhébb büntetést kap és egy napon visszatérhet szülei egykori házába

Szilágyi István (Fotó: Nagy Zoltán)

Mint a Blikk azt megtudta, ha valaha is élve kikerülne a börtönből a férfi, akkor sem térhetne már vissza, ugyanis a romos épületet árverezés alá bocsátották. Az apja életét kioltó férfi az ingatlannal együtt tetemes adósságot is örökölt idén júliusban: a romos házon közel harmincmillió forintos tartozás van, és bár Szilágyi István azóta elhunyt özvegye korábban megpróbálta negyvenmillióért eladni a házat, nem talált rá vevőt.

Egy budapesti végrehajtó cég december 25-én kezdte meg az árverést, a licit pedig február 23-én zárul. A kikiáltási ár 27 millió forint, amit 270 ezer forintonként lehet lépcsőzetesen egyre feljebb tornázni. Az érdeklődőnek azonban bizonyítani kell a szándéka komolyságát: 2,7 millió forintot kell letétbe helyeznie, amit az árverés végén visszakap. A licit három szakaszból áll, amelyek során a kikiáltási árnál alacsonyabb ajánlatot is tehetnek az érdeklődők. Az első körben 24,3 millió forint a legalacsonyabb ár, amiért hozzájuthat a licitáló, a második körben már csak 18,9 millió forint, s ha ekkor sem kel el az ingatlan, az utolsó szakaszban 13,5 millió forintos ajánlatot is tehetnek az érdeklődők.

A Blikk birtokába jutott egy dokumentum, amiben azt írják: az ingatlant belülről közvetlenül a tulajdonossal, bentlakóval egyeztetett időpont után lehet megtekinteni. A házban azonban az özvegy, Humenyánszky Jolán két évvel ezelőtti halála óta nem él senki. Pétert, az örököst pedig idén novemberben másodfokon is életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, így ő sem tud házbemutatót tartani az érdeklődőknek.

Exit mobile version