6 híresség, akivel a saját rajongója végzett

Debreceni Andrea | 2023. Március 10.
Sosincs jó vége annak, amikor a rajongás túlzott mértéket ölt.

Nem titok, hogy híresnek lenni nem könnyű. A sztárságnak számos árnyoldala van, de mind közül a legszörnyűbb az, amikor egy olyan elvakult rajongó kerül a képbe, aki bármire képes lenne.

Fotó: Getty Images/Arlene Richie

John Lennon csak egy azon művészek között, akikkel a saját rajongójuk végzett, sajnos a lista sokkal hosszabb, mint az várható lenne és a legszomorúbb, hogy szinte kivétel nélkül meglehetősen fiatalok voltak az áldozatok.

John Lennon

Még ha nem is vagy Beatles rajongó, John Lennon tragikus történetét biztosan ismered. A 40 éves zenésszel Mark David Chapman végzett, aki a saját házuk előtt, a felesége szeme láttára lőtte le Lennont. Az öt lövésből egy az énekes aortáját találta el, aminek következtében nagyon sok vért veszített, sajnos már a kórházba sem értek be vele. (Fotó: Getty Images/Bettmann)

Selena Quintanilla Pérez

A latin popzene királynője, Selena Quintanilla Pérez nemsokkal a 24. születésnapja előtt vesztette életét. Rajongói klubjának elnöke, Yolanda Saldívar nagy összeget sikkasztott el az énekesnőtől, aki rájött a lopásra és megpróbálta számonkérni Saldívart. A nő fegyvert rántott és hátba lőtte az énekesnőt, mikor az a szobájából kirontva megpróbált segítséget kérni. Selenát még sikerült kórházba szállítani, de ott életét vesztette. Saldívart 30 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. (Fotó: Getty Images/Vinnie Zuffante)

Christina Grimmie

A nálunk is vetített, The Voice című műsorral vált ismertté 2014-ben Christina Grimmie, akit alig két évvel ezután a saját koncertjén, autogramosztás közben ölt meg a Kevin Loibl, a rajongói szeme láttára. Az egész annyira hirtelen történt, hogy sem az énekesnőnek, sem a biztonságiaknak, vagy a rajongóknak nem sikerült megakadályozniuk a borzasztó tettet. A férfi a gyilkosság után elszaladt, Grimmie testvére azonban megállította - ekkor fejbe lőtte magát, így nem lehetett felelősségre vonni. (Fotó: Getty Images/Mike Coppola)

Rebecca Schaeffer

Mindössze 21 éves volt Rebecca Schaeffer, amikor Robert John Bardo a saját házában lelőtte őt. Bardo hosszú időn keresztül üldözte a fiatal színésznőt a szerelmével, rengeteg levelet írt neki, és többször felbukkant forgatási helyszíneken is. A férfi azután vesztette el a józan ítélőképességét, hogy a fiatal nőt egy sorozatban egy férfi oldalán látta, ezért az otthonához ment, becsöngetett és hidegvérrel rálőtt. (Fotó: Getty Images/CBS Photo Archive)

Gianni Versace

Gianni Versace vesztét is egy megszállott rajongó, Andrew Cunanan okozta, aki közvetlen közelről, két fejlövéssel ölte meg a híres divattervezőt. A két férfi egy szórakozóhelyen ismerkedett meg, bár azt nem tudni egyértelműen, hogy volt-e szexuális kapcsolat közöttük. Cunanan féltékeny volt Versace sikereire és életére, ez vezetett a tragédiához. (Fotó: Getty Images/Leonardo Cendamo)

Dimebag Darrell

2004-ben öt ember halt meg, amikor a Damageplan zenekar koncertjén egy kapucnis férfi lövéseket adott le Darrell (Dimebag) Abbott gitárosra. Nathan Gale a színpara rontott, fegyverével rálőtt a zenészre, aztán a közönségre is elkezdett tüzelni. Dimebag olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy már a színpadon életét vesztette, mindössze 38 éves volt. (Fotó: Getty Images/Tim Mosenfelder)

Exit mobile version