Emlékszel még a VIVA tévé arcaira? Így néznek ki most a műsorvezetők

D. A. | 2024. Február 28.
Neked is fontos szerepet töltött be a csatorna a kamaszkori szocializációdban? Akkor ideje, hogy egy picit nosztalgiázz velünk!

1997-ben indult útjára az első magyar zenei tévécsatorna, ami az MTV mintájára kifejezetten a fiatalokat célozta. Ez volt a Z+, mely nem mellesleg Kovács Ákos Ilyenek voltunk című klipjét vetítette le először. Rákay Philip és Sebestyén Balázs az alapcsapathoz tartozott, mellettük még Nyúl Zsuzsa „Zsu” és Vadon Jani voltak a csatorna első arcai, Lilu csak 1999-ben csatlakozott hozzájuk.

2001-ben a csatornát egy német cég vette meg, akkor egy ideig VIVA+ néven futott, majd 2003 januárjától már csak VIVA néven emlegettük. A csatorna különlegessége abban rejlett, hogy egyrészt ismeretlen arcokra, de mégis egyéniségekre épített, másrészt pedig olyan betekintést engedett a magyar könnyűzenei életbe, amire korábban nem volt példa.

Műsorvezetői közül azóta is sokan a pályán maradtak valamilyen formában, de lássuk, mennyit változtak első szereplésük óta.

Sebestyén Balázs

Balázs 2003-ig volt a csatorna műsorvezetője, és azóta is az egyik legkeresettebb arc és hang a szakmában. (Fotó: Fotocentral/Steindl Gabriella, RTL Sajtóklub)

Rákay Philip

Rákay Kálmán, vagy ahogyan mindenki ismeri, Philip szintén a kezdőcsapat tagja volt. A műsorvezetőről mostanában inkább a kamera túloldaláról hallani, filmje, a Márciusi ifjak hamarosan a mozikba kerül. (Fotó: Fotocentral/x Archívum Story-Best, Schumy Csaba)

Lilu

Lilu 1999-től 2004-ig dolgozott itt, hogy aztán az RTL Klub-hoz igazolva a Való Világ arca legyen Stohl András mellett. Most a Cápák között műsorvezetője, és a Liluland bőrápolással foglalkozó cég vezetője. (Fotó: Fotocentral/x Archívum Story-Best, RTL Sajtóklub)

Pintér Adrienn

Pintér Adrienn „Ada” először 2002-ben akart jelentkezi a csatornához, de olyan sokan várakoztak a castingon, hogy inkább hazament. 2003-ban próbálta újra, immáron sikerrel véve az akadályt. 2010-ben köszönt el a VIVA-tól. Időközben külföldre költözött, és második házasságából kislánya született ikerfiai mellé. (Fotó: Fotocentral/Rákosi Péter, RTL Sajtóklub)

Steiner Kristóf

Steiner Kristóf 2003-ban került a csatornához, ő azóta újságíróként, hobbiszakácsként és tartalomgyártóként tevékenykedik elsősorban. (Fotó: Fotocentral/Ványi Ákos, Schumy Csaba)

Kiss Orsolya

Kiss Orsi, azaz Kisó úgy került a csatornához, hogy egy barátnője adta be helyette a jelentkezését – és milyen jól tette! Öt éven át, 2009-ig volt itt műsorvezető, azóta főleg rádióban hallható. (Fotó: Fotocentral/Fábián Olga, Schumy Csaba)

Sári Évi

2005 és 2008 között Sári Évi is felbukkant a VIVA színeiben, de 2009-től a színházra fókuszált, és elsősorban színésznő-énekesnői karrierjét egyengette és egyengeti a mai napig. (Fotó: Fotocentral/Schumy Csaba, Olajos Piroska)

Zola

Ujvári Zoltán Szilveszter, alias Zola 2006-ban érkezett meg a VIVA-hoz, és olyan műsorok fűződnek a nevéhez, mint a Szexi vagy nem, amin egy egész generáció nőtt fel. Zola zenészként a New Level Empire tagjaként volt ismert az elmúlt években, de 2024 februárjában kilépett a zenekarból. (Fotó: Fotocentral/Gálos Mihály Samu, Birton szabolcs)

Istenes Bence

2008-ban robbant be a csatorna életébe Ben, azaz Istenes Bence, aki mindössze két és fél évet töltött el itt, mielőtt az RTL Klubhoz igazolt. Hogy azóta mennyi mindent csinált, nehéz lenne felsorolni, úgyhogy csak a legutóbbiakra koncentrálunk: ő vezette a 2023-as The Voice-ot, és természetesen az IstenEst műsorvezetői székében is ő foglal helyet. (Fotó: Fotocentral/Tóth Beáta, Schumy Csba)

Iszak Eszti

Iszak Eszti már az újgenerációs műsorvezetője volt a VIVA-nak, 2010-től egészen a megszűnéséig láthattuk őt a képernyőn. A Randikommandó, a VIVA Chart Show, a Megálló és még megannyi műsor fűződik a nevéhez. Később az RTL-hez igazolt ő is, jelenleg, 2022 óta a Mokka műsorvezetője. (Fotó: Fotocentral/Kéner Viktória, Birton Szabolcs)

 

Exit mobile version