6 hely, amit látnod kell Ázsiában

nlc | 2016. Február 15.
A Távol-Kelet nem véletlenül a télből kiszakadni vágyók kedvenc választása. Lássunk párat a legszebb úti célok közül!

Trópusi erdőktől gyönyörű tengerpartokon és történelmi emlékeken át izgalmas metropoliszokig, mindent megtalálni Ázsiában amit egy világutazó látni vágyhat! Ne rettentsenek el a drága repülőjegyek, mert ha odaértél, a legtöbb helyen híresen alacsony árakkal találkozhatsz, ami az étkezést és a szállást illeti. Mutatunk pár meseszép helyet inspirációként!

1. Bangkok, Thaiföld

A Forbes magazin szerint Bangkok a világ leglátogatottabb városa. Nem csoda, hiszen gyönyörű templomai, palotái és romantikus csatornái mellett izgalmas városi hangulatot, éjszakai életet és piacokat kínál.

2. Vigan, Fülöp-szigetek

Vigan városa a UNESCO által világörökség részének nyilvánított hely, ami meglepő módon európai kisvárosra emlékeztet – a gyarmati időknek köszönhetően.

3. Bali, Indonézia

Luxushotelek, homokos partok, ősi templomok – Bali nem véletlenül lett a nászutasok kedvelt célpontja. A luxust keresők mellett ugyanakkor a hátizsákosok is megtalálják a helyüket az indonéz paradicsomban: előre foglalva meglepően olcsó, szuper szállásokhoz juthatunk.

4. Nagy Fal, Kína

A kínai Nagy Fal Ázsia ikonikus kincse. 20 000 kilométeres hossza és több ezer éves történelme kihagyhatatlan úticéllá teszi.

5. Angkor, Kambodzsa

Az angkori archeológiai park varázslatos templomai lélegzetelállító látványt és különleges, sehol máshol nem tapasztalható atmoszférát nyújtanak.

6. Borobodur, Indonézia

A 8. században épült buddhista templomok hátterében vulkanikus hegységek rajzolódnak ki. A szürreálisan szép hely az UNESCO-világörökség része, és a turisták által még kevésbé felfedezett úti cél.

Forrás: WorldLifeStyle

Exit mobile version