20 gyönyörű fotó Stájerországról, amit ha meglátsz, te is azonnal elkezdesz csomagolni

nlc | 2016. Április 09.
Stájerország alig három és fél óra útra van Magyarországtól, és páratlan természeti adottságaival igazi közeli paradicsom a túrázás szerelmeseinek. Mutatjuk a képeket.

Páratlan és káprázatos a stájer régiót érintő, összesen 950 kilométer hosszú és 60 szakaszból álló vadonatúj túraútvonal. Útközben pedig a túrázó elhalad a Dachstein, a Gesäuse és a Hochschwab hegyvonulatai mellett, megnézheti a legnagyobb kolostori könyvtárat, az admonti bencés apátságot… Az út végén pedig lezárásként a kitartó túrázó eljut a források birodalmába, a stájer termálvidékre. 

Fotó: Tom Lamm

Érdemes az almavirágzás ünnepére is ellátogatni ide.

 

Fotó: Philip Platzer

 

Nyáron a kultúra is kitör a koncerttermekből és rendezvényközpontokból. A helyiek rengeteg szabadtéri programot szerveznek, legyen az cirkusz, felolvasóest vagy koncert. 

Fotó: Herbert Raffalt

Stájerországban a gleccserektől egészen a borvidékig túrázhatunk, a két útvonalon (déli és északi) 25-35 megállóval várják a túrázókat. A legtöbb helyen csomagszállítás és tömegközlekedés segíti a természetrajongókat. 

Fotó: Herbert Raffalt

A borvidék mentén 400 kilométer kerékpárútvonal várja a Stájerországba érkezőket. 

Idén még egy okostelefonra letölthető applikációval is megkönnyítik a turisták dolgát. Ezen 2400 útvonalat találunk meg, és azt, hogy hol tudunk enni, hol készíthetjük a legszebb fotókat, milyen nehézségi fokozata van annak a túraútnak, amit kinéztünk…

 

 

Stájerországban sok-sok szervezett pikniklehetőség közül választhatunk. Piknikezhetünk hajón, mehetünk a traktorra az erdőszéli piknikre, viheti egy szamár a kosarunkat, lehet saját komornyikunk, vagy mehetünk Vespával a helyszínre. 

Fotó: Herbert Raffalt

Stájerország Schladming vidékén raftingolhatunk, elmehetünk víziparkba, megnézhetünk sok-sok vízesést. Különböző vízifitnesz-lehetőség közül is választhatunk. 2016-ban a legdivatosabb akvafitnesz, az izompólyatréning.

Fotó: Herbert Raffalt

 

Fotó: Josef Moritz

Stájerország fővárosa, Graz minden látogatóját az ujja köré csavarja. Graz pezseg a kultúrától és az élvezetektől. Az óváros az UNESCO világörökség része, tele van zenével és életörömmel.

Fotó: Harry Schiffer

 

Az elbűvölő eggenbergi kastély, a fiatalosan modern Kunsthaus, a Herrengasse-i Festett Ház és az 1550-ből származó, reneszánsz stílusú Városháza elbűvöli a turistákat.

Fotó: Harry Schiffer

Május végén Grazban rendezik meg Ausztria legnagyobb Food-szimpóziumát, ez a Chefdays. Ilyenkor megrohamozzák a várost a csúcsgasztronómusok és mindazok, akik szeretnének azzá válni.

Szeptemberben a tradicionális oldalát mutatja meg a város: Az “Aufsteirern” kulturális rendezvény el sem képzelhető dirndliruha és bőrnadrág nélkül.  

Fotó: Harry Schiffer

A Lange Tafelt (hosszú asztal) augusztusban rendezik meg, ilyenkor 700 vendég élvezheti 27 konyhaséf ínycsiklandozó finomságait.

Fotó: Harry Schiffer

 

Exit mobile version