Szabadidő

3 ok, amiért érdemes Magas-Stájerországba látogatni

Ha kellemes téli kikapcsolódásra vágysz, vedd célba Ausztria egyik legkedveltebb üdülőrégióját! Magas-Stájerország egyszerre Mekkája sízőknek és snowboardosoknak, ínyenceknek és romantikusoknak.

Hamarosan beköszönt a tél Magas-Stájerországban. Az erdőket mély hólepel borítja, a síelésben megfáradt vendégeket wellnessoázisok várják, és lassan megnyitják kapuikat az adventi vásárok is – egyszóval minden adott itt egy remek téli vakációhoz.

 Wellnessoázisok

A téli vakációk palettája igen széles Felső-Stájerországban, azonban nemcsak az aktív sportok szerelmesei találják meg itt a számításukat, hanem a „téli álmukat alvók” is . Azok, akik szeretnének kicsit távol kerülni a mindennapi gondoktól, akik egyszerűen csak kikapcsolódnának. A jóleső melegről a felső-stájerországi wellnessoázisok gondoskodnak.

Fűszeres illatok lengedeznek a téli Magas-Stájerországban, amikor a karácsony előtti időben a meleg vaníliás kifli és az erős forralt bor hódítja meg az adventi vásárokat, és melegíti átfázott ujjainkat. Igazán forró hangulat azonban a wellness magas-stájerországi templomaiban vár bennünket. Íme a legjobbak!

Kapfenbergi örömfürdő
200 négyzetméter élmény- és wellnessmedence, 62 m óriáscsúszda, 25 m sportmedence, vízesés, hintabarlang.
www.kapfenberg.at »

Asia Spa Leoben
140 négyzetméter lótuszfürdő, szauna, tepidárium, bioszauna, infravöröskabin, aromagőzfürdő, családi medence, 100 m csúszda, 25 m sportmedence, napmedence.
www.asiaspa.at »

Asia Spa - Leoben
Asia Spa – Leoben


Mariazelli Europeum – wellness & spa
800 négyzetméternyi wellnessterület két fedett medencével, négy szauna, egyéni és partnermasszázs, kozmetika, gőzfürdő.
www.europeum.at »

„Frisch” – a jó érzés temploma Turnauban
Finn szauna, izzasztókocka, gyógyfüves szauna, whirlpool, infravöröskabin, szolárium, gőzfürdő.
www.frisch-gsund.at »

 Adventi vásárok Stájerországban

Az adventi időszak a sok karácsonyi piaccal és az adventi rendezvényekkel az év leggyönyörűbb időszakai közé tartozik Felső-Stájerországban is. A hagyományos karácsonyi piacok, mint például a vadászat jegyében rendezett advent Turnauban, a bányász témakör köré csoportosuló advent az Erzberg élményrégióban, a brucki karácsonyi vásár – hogy csak néhányat említsünk – hallatán nem csak a gyermekek szíve kezd el hevesebben verni – mindezek egy meghitt és békés karácsonyi időszak kezdetét jelentik Felső-Stájerországban.

Síelés és wellness! Irány Stájerország!

Leoben idilli hangulatú adventi faluval várja az üdülővendégeket. A főtér számos kézművesstanddal hívogat, mindennap van keretprogram, karácsonyi expressz, Jézuska műhelye és toronyfúvósok.
Időpont: 2009. november 27. és december 23. között
www.leoben.cc »
Mariazell
, a híres zarándokhely az impozáns bazilika előtt tartott adventi vásárral, valamint ünnepélyes és meghitt légkörrel csábít kikapcsolódásra, míg a schladmingi hegyi karácsony hagyományőrző események egész sorával röpít vissza a múltba. Ne hagyjuk ki a kapfenbergi kézművespiacot sem – több mint 35 kézműves lepi meg az érdeklődőket évről évre kreatív ajándékötleteivel a hangulatos oberkapfenbergi vár kellős közepén.
www.narrenfreiheit.at »

• Advent Grazban – 2009. november 20. és december 24. között
www.adventingraz.at »

•Mariazell – 2009. november 27. és december 20. között
www.mariazeller-advent.at »

• Schladminger Bergweihnacht – 2009. december 3–30.
Adventi piac: december 3–23.
Karácsonyi vásár: december 26–30.
www.bergweihnacht.at »

• Schloss Kornberg – 2009. november 7. és december 23. között
www.schlosskornberg.at »

 További adventi vásárok Stájerországban »


 A télnek mindig szezonja van

Az itteni tél egyszerre fehér és tarka: a régió egyike a leghóbiztosabbaknak és legfehérebbeknek Kelet-Ausztriában. A téli sportolóknak és a tél szerelmeseinek nyújtott gazdag kínálat az alpesi síeléstől a sítúrázáson, a hótalpas kirándulásokon, a korcsolyázáson és a sífutáson át a jégmászásig terjed.

3 ok, amiért érdemes Magas-Stájerországba látogatni

Ha kinn hideg van, és a környező hegyek szikrázó fehér hótakaróba burkolóznak, akkor a 27 magas-stájerországi síterület lesiklópályái benépesülnek. A friss porhóban kicsik és nagyok egyaránt jól érzik magukat.

Magas-Stájerország sípályái már felkészültek a küszöbönálló téli szezonra: Stuhleck am Semmering a 2009/2010-es szezonra egy új online síjegy-értékesítő rendszert hozott létre, amely lehetővé teszi, hogy a felvonójegyet az interneten keresztül már otthon megvásároljuk, így elkerülhetjük a kellemetlen sorban állást a pénztárnál. Ezenkívül egy parkolási irányítórendszert is kiépítettek, amely minden síelő vendéget elvezet közvetlenül a szabad parkolóhelyekhez.

3 ok, amiért érdemes Magas-Stájerországba látogatni

Az abszolút csúcspontot az új „Skiline” jelenti – minden síelő közvetlenül a helyszínen megtudhatja az elért magasságot méterben és a síeléssel töltött nap folyamán a lesiklás során megtett kilométerszámot is. Ezenkívül megerősítették a hóágyúkat, és kiszélesítették a Weissenelf lesiklópályájának versenypályáját is.

Kiemelt síterepek:
Stuhleck
Bürgeralpe Mariazell
Präbichl
Aflenzer Bürgeralm
Schwabenbergarena Turnau
Familienschaukel Alpl
Hauereck – St. Kathrein am Hauenstein
Niederalpl
Brunnalmlifte


Élmények szánkóval vagy lovas szánnal

Magas-Stájerország szánkópályáinak lejtőin nincs megállás. A szerelmesek a tiszta téli levegőt inkább egy lovas szánnal megtett romantikus utazáson tudják élvezni.

Sífutók Eldorádója

A régió számos sífutópályával áll a sportolni vágyók rendelkezésére, különböző nehézségi fokokkal valamint jól karbantartott klasszikus és szabad stílusú sífutópályákkal. Több mint 200 km sífutópálya nyomait követheted Magas-Stájerország téli mesébe illő tájain, a nyílegyenes klasszikus nyomoktól a széles, a korcsolyázóstílushoz való pályáig.

Különleges élményt nyújtanak a kiváló sífutópályák, melyek a régió gyönyörű tájain vezetnek keresztül.
Akár klasszikus vagy szabad stílusú sífutás – a sífutóközpontok Eisenerzben, Hafning-Trofaiachban, Wald am Schoberpassnál, valamint Mariazellben optimális lehetőségeket nyújtanak a látogatóknak.

A 2009/2010-es téli szezonban a regionális turizmusszövetség különleges csemegét kínál a sífutás szerelmeseinek. A magas-stájerországi sífutóbérlettel egy pecsét segítségével a vendégeknek 5, tanúsítvánnyal rendelkező sífutóterület látogatására nyílik lehetőségük. Minden beküldött lepecsételt bérletért meglepetésajándékot adnak, és magas-stájerországi sífutóüdüléseket sorsolnak ki.

Így juthatsz el Magas-Stájerországba: A2, A9 vagy S6 autópályákon bármelyik irányból.

Bővebb információk a régióról: www.hochsteiermark.at »

Stájerország.lap.hu »

Fotók: Steiermark Tourism

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top