Helytakarékos csomagolás nyaralásra? Menni fog!

nlc | 2016. Augusztus 14.
Kicsi a bőrönd és sok a cucc?? Máris azon fáj a fejed, mit hagyj otthon, és mire lesz a legkevésbé szükséged a nyaraláson? Mi jobbat tudunk! Ezzel a helytakarékos csomagolási tippel tutira semmilyen holmidról nem kell lemondanod. Mutatjuk a részleteket.

Sok bőrönddel utazni meglehetősen fárasztó. Ugyanakkor érthető, ha a kedvenc holmijaidat is magaddal vinnéd a nyaralásra, ezért több kofferbe pakolsz. Szuper ötletet találtunk, hogyan csomagolhatsz helytakarékosan úgy, hogy minden ruhád beleférjen egyetlen bőröndbe. Ráadásul attól sem kell tartanod, hogy használhatatlanul összegyűrve érkezel a nyaralás helyszínére.

Így fogj hozzá a helytakarékos csomagoláshoz

Az átgondolt és helytakarékos csomagolással rengeteg helyet spórolhatsz. Ehhez első lépésként természetesen nyisd szét a bőröndöt. Az összehajtogatott edző- és melegítőruhákat, esőkabátot szorosan csavard fel. Tölts ki velük a bőrönd alját. Jöhetnek az ugyanilyen formában összecsavarva a hálóingek, pizsamák és fehérneműk is. Nem baj, ha nem fért el valamennyi, lesz még hely azok számára is.

A bőrönd következő rétegét ugyanakkor az élére hajtogatott nadrágok foglalják el, melyeket egyszerűen fektesd le egymás mellé és szembe úgy, hogy a szárak a bőrönd mindkét szélén túllógjanak.

Jöhet a helytakarékos csomagolás folytatása

Folytasd a sort újabb összehajtott, majd összecsavart pólókkal, blúzokkal, ingekkel. A következő réteg a pulóvereké, kardigánoké, kiskabátoké, ha olyan helyre utaznál, ahol hűvös napokra is számítani lehet. Az egzotikus tengerparti nyaralásnál ez a sor elmaradhat.

Így fejezd be helytakarékos csomagolást

Hajtsd a pulóverekre a nadrágok kilógó szárait. A látszat ellenére a bőröndben még rengeteg helyet találsz a zoknik, harisnyák, fürdőruhák, övek számára. Töltsd ki ezekkel a bőrönd belső széleit.

A cipőket és papucsokat a bőrönd szemközti, felső felébe egymással szembe fordítva tudod kis helyen praktikusan elcsomagolni.

Ugye, csöppet sem bonyolult, és nem volt nagyon fárasztó?

Olvass még helytakarékos csomagolás témában az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version