Hotelt nyitott a graffitikirály, de itt nem fogod jól érezni magad

nlc | 2017. Március 07.
Banksy betlehemi hotelje az Izraelt Ciszjordániától elválasztó fal közelében épült, hogy az ellentmondásos földrajzi helyzettel egyszerre protestáljon és dialógust indíthasson a street art művész.

A világ legrosszabb kilátást ígéri a mára legendássá vált arctalan street art művész, és nemcsak azért, mert betlehemi hoteljében mindössze napi 25 percig süt természetes napfény a szobákba.

A beszédes nevű  The Walled of Hotel az izraeli és palesztin területeket elválasztó fal közelébe épült, és egyszerre hotel, múzeum, átpolitizált tiltakozás és dialógusra hívó tér.

 

A 10 szobás hotelben az olcsó, katonai barrakra emlékeztető szobától az elnöki lakosztályig a luxus különböző szintjei közül válogathatunk, de odalátogatva megtekinthetjük Banksy közel-keleti konfliktusnak szentelt múzeumát, illetve a palesztin művészek alkotásaiból kiállító galériát is.

Banksy névtelen nyilatkozatában Trumpot is emlegette a falépítés kapcsán, de azt is elárulta: azt szeretné, ha a hotel nem csupán üres proteszt-gesztus lenne, hanem segítene a dialógus elindításában az izraeli és palesztin fiatalok között.

 

TheGuardian

Exit mobile version