Ezek a világ legveszélyesebb turistalátványosságai

nlc | 2017. Április 13.
Létezik néhány egzotikus úti cél, ami bár tényleg elképesztően látványos, simán az életünkbe is kerülhet...

1. Iha de Queimada Grande (Kígyó-sziget), Brazília

Már a sziget köznyelvi neve is elég árulkodó: a Kígyó-sziget egyszerűen azért irtó veszélyes, mert teli van mérges kígyókkal. A brazil kormány egyébként meg is tiltotta a sziget látogatását, szóval szerencsére nem olyan egyszerű odakeveredni.

 

2. Elefánt Királyság, Thaiföld

Itt viszont nem elefántokról van szó, hanem krokodilokról, az Elefánt Királyság ugyanis valójában egy krokodilfarmot takar. Itt a turisták elvileg etethetik a krokodilokat botokra tűzött húscafatokkal, de az állatok vizében úszkáló rozoga fatákolmány, amin állnak, nem tűnik valami meggyőzőnek.

 

3. Nátron-tó, Tanzánia

Ebben a tóban nem lehet fürdőzni, aki mégis megpróbálja, pillanatok alatt kővé válik. A világ leglúgosabb tava azonnal elpusztítja a vízhez érő állatokat, akiket aztán lassan kiszárít és hátborzongató szobrokként konzervál.

 

4. Danakil-sivatag, Etiópia

Az ötven fokkal perzselő halálvidékből időnként toxikus gázok csapnak fel, de anélkül sem túl barátságos működő vulkánjaival, gejzírjeivel. Rengeteg kalandvágyó utazik mégis ide a sivatag meghódítására, de járatos idegenvezető nélkül ez nemcsak tilos, hanem igazi öngyilkosság.

 

5. Madidi Nemzeti Park, Bolívia

Ránézésre meseszép vidéknek tűnik, de valójában rengeteg mérgező növényt rejt. Néhány növény annyira toxikus, hogy elég csupán hozzáérni, máris megtalálhat minket a szédülés és a hányinger, vagy kijöhet bőrünkön valamilyen viszkető sömör.

 

BrightSide

Exit mobile version