Ismerd meg az első embert, aki mind a hét kontinensen járt – kerekesszékben

nlc | 2020. Szeptember 15.
Pont a járvány előtt utazott a Déli-sarkra, ezzel megvolt a Föld összes kontinense az SMA-s Cory Leenek.

Épp kitörni készült a koronavírus-járvány, amikor Cory Lee eljutott a Déli-sarkra. Az utolsó hajót sikerült elcsípniük. „Szürreális volt, jéghegyek és pingvinek mindenütt, pont olyan volt, amilyennek képzeltem, sőt még jobb. Meg is könnyeztem” – mesélte a Good Morning Americának a fiatal fiú. Ez volt az utolsó kontinense: ő az első ember, aki kerekesszéken felkereste mind a hetet.

Leet négyévesen diagnosztizálták SMA-val. Tanár édesanyja egyedül nevelte, nem voltak tehát könnyű helyzetben, de minden nyáron sikerült elszabadulniuk valahová Amerikán belül. Cory ekkor szeretett bele az utazásba. Ekkor még nem kényeztették el a rokkantakat a légitársaságokon (és nagyjából sehol sem), rengeteg tervezést igényelt egy-egy külföldi út. Ma sem egyszerű: az Antarktikát két évig tervezték édesanyjával. Marokkó mellett a kedvence lett a hely. Cory összesen 37 országban járt.

Azt reméli, ösztönözni tudja a hasonló helyzetben lévő fiatalokat. Éppen most jelentetett meg egy gyermekkönyvet Felfedezés Cor Corral címen.

További cikkek a témában

Exit mobile version