BKK: ritkulnak az esti járatok szombattól

nlc | 2021. Február 03.
Február 6-tól változik a BKK menetrendje, este 8 után ritkábban közlekednek a járatok.

A koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések meghosszabbításával összhangban módosul a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) esti menetrendje. Február 6-ától több mint 50 fővárosi vonalon már 20 óra után életbe lép a késő esti, egyébként 22 óra körültől alkalmazott menetrend.

A BKK közleménye szerint a november óta életben levő kijárási tilalom óta este 8 óra után jellemzően csak a dolgozni indulók vagy a munkából hazaérkezők utaznak közösségi közlekedéssel. Ilyenkor általában tíznél kevesebben utaznak még a legforgalmasabb vonalakon közlekedő járműveken is, de üres autóbuszokba sem nehéz belefutni Budapest külsőbb területein.

A kijárási korlátozás meghosszabbítására figyelemmel szombattól több mint ötven fővárosi járat menetrendje módosul a 20 óra és hajnali 5 közötti időszakban. Az érintett vonalakon 20 óra után a járatok kihasználtságához igazodó késő esti menetrend lép életbe, amelyet normál viszonyok között általában 22 óra körültől alkalmaztak.

A BKK kiemelte, a menetrend módosításakor alapelv volt, hogy érdemben ne növekedjen az utazási idő az este 20 óra után közlekedők számára, és a megszokottól eltérő utazási irányt se kelljen keresniük.

A kijárási tilalomhoz igazodva a BKK korábban már két lépésben igazította menetrendjét a megcsappant esti és éjszakai forgalomhoz.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Kijárási tilalom az nlc-n:

Exit mobile version