nlc.hu
Aktuális

Házibulizók buktak le Budapesten

20 fős házibulira csaptak le a rendőrök Budapesten

Túl hangosan szólt a zene, a szomszédok pedig szóltak a rendőrségnek.

Nemrég írtunk arról, hogy Magyarországon a járványügyi szabályokkal nem törődve bérelnek ki lakásokat a fiatalok, hogy titkos házibulikat szervezzenek. A hétvégén le is bukott egy társaság a fővárosban. Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes tájékoztatása szerint Budapesten egy 13. kerületi lakásba kellett kivonulniuk, miután a szomszédos lakók arról tettek bejelentést, hogy a lakásban túl hangos a zene, a rendőrök 20 embert találtak a házibuli helyszínén.

Hozzátette, a maszkviselés hiánya miatt ezúttal összesen 610 személy ellen intézkedtek a hétvégén, a  kijárási tilalmat 1353-an szegték meg az országban, és két esetben döntöttek vendéglátóhely, illetve üzlet ideiglenes bezárásáról, az egyik esetben Somogy megyében intézkedtek a rendőrök.

Buli után

Fotó: cottonbro/Pexels

A HVG összefoglalója szerint a sajtótájékoztatón  Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője elmondta, kedden két újabb vakcinaszállítmány érkezik az országba. Az egyik a 39 ezer ember oltására elegendő Pfizer-BioNTech vakcina, a másik pedig a Moderna 3600 embernek elég oltóanyaga, és ezeket is az egészségügyi dolgozóknak, illetve idősotthonok lakóinak fogják beadni.

Ha számításba vesszük azt, hogy ma is zajlik az egészségügyi dolgozók védőoltása, akkor a 79 ezer ember beoltására elegendő, eddig Magyarországra érkezett oltóanyag tulajdonképpen felhasználásra kerül

jelentette be.

Még több hír a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top