Megtalálták az igazi Spongyabobot és Patrikot az Atlanti-óceán mélyén

S. Z. | 2021. Augusztus 05.
Úgy tűnhet, hogy Spongyabob és Patrik a való életben is jó barátok, de az igazság sokkal kegyetlenebb.

Különleges felfedezésről számolt Christopher Mah tengerbiológus: talált egy tengeri szivacsot és egy tengeri csillagot, amelyek úgy néznek ki, mint a népszerű animációs mese karakterei, Spongyabob és Csillag Patrik.

A lényeket nem Bikinifenéken kapták lencsevégre, hanem New York-tól 320 kilométerre keletre, 1885 méteres mélységben az óceánban. Mah azt írta, hogy általában kerüli ezeket az összehasonlításokat, de most megtalálta az igazi Spongyabobot és Patrikot:

Ha így nem ugrana be, segítünk:

A Spongyabob-szerű szivacs amúgy a Hertwigia nemzetséghez tartozik, és a kutató is meglepődött az élénk sárga színén, ezek az élőlények ugyanis általában narancssárgák vagy fehérek ebben a mélységben, hogy beleolvadjanak a környezetükbe.

Bár a fotón úgy tűnik, hogy Spongyabob és Patrik a való életben is jó barátok, az igazság sokkal kegyetlenebb, mint amit a rajzfilm sugall:

„Minden valószínűség szerint azért van a tengeri csillag közvetlenül a szivacs mellett, mert arra készül, hogy felfalja a szivacsot, legalábbis részben” – árulta el a letaglózó igazságot a duót felfedező tengerbiológus.

(My Modern Met)

Spongyabob az nlc-n:

Exit mobile version