Rázáródott a sofőrre a lángoló Teslája, nem nyíltak ki az ajtók és az ablakok

F.C. | 2022. Május 29.
Nem ez volt az első eset, hogy kigyulladt egy elektromos autó.

Csak az ablakok betörésével szabadult ki nemrég egy férfi a kigyulladt Teslájából. A kanadai Jamil Jutha azt tapasztalta, hogy hirtelen leállt alatta a Tesla Model Y, és füst kezdett beáramlani az utastérbe – számolt be az rtl.hu. A kigyulladt autóban ülve pánikba esett, és végül csak úgy tudott kijutni, hogy kirúgta az ablakot, és kimászott a járműből, ami nem sokkal később teljesen kiégett.

Mint a portál cikke megjegyzi, nem ez volt az első eset, hogy valaki egy kigyulladt Teslában rekedt. A jármű ajtaját ugyanis elektromos ajtónyitó gombbal lehet kinyitni, az elektromos rendszer azonban tűz esetén le szokott állni, bezárva az utastérbe az ott lévő embereket.

A legutóbbi eset rávilágított a Teslával és más elektromos autókkal kapcsolatban elterjedt nézetre, miszerint az elektromos autók tűzveszélyesebbek, mint a hagyományos autók. A modern technológiákkal foglalkozó texasi Southwest kutatóintézet vezető mérnöke, Graham Conway viszont azt nyilatkozta, hogy még nem áll rendelkezésre elég adat annak eldöntésére, hogy az elektromos járművek könnyebben gyulladnak-e ki, mint a nem elektromos járművek. Elon Musk és a Tesla pedig statisztikai számokkal játszva igyekszik bizonyítani, hogy az elektromos autók, pontosabban a Teslák tűzbiztosabbak a belső égésű motorral járó autóknál.

Kiemelt kép: illusztráció, Jasper Juinen/Bloomberg via Getty Images

Exit mobile version