nlc.hu
Család

Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Elon Musk már a világ leggazdagabb embere

Délelőtt még arról számoltunk be, hogy Elon Musk már majdnem a világ leggazdagabb embere, csakhogy azóta keresett még pár milliárd dollárt, így a leggazdagabbá vált.

Mostanáig az Amazon ura, Jeff Bezos volt a világ leggazdagabb embere, csakhogy Elon Musk szekere igencsak meglódult, a részvényei ára szépen megy felfelé, és ennek köszönhetően Musk nettó értéke immár 188,5 milliárd dollár – írja a 24.hu.

Elon Musk örül (fotó: Profimédia)

Elon Musk örül (fotó: Profimédia)

Bezos ennél jelenleg másfél milliárd dollárral kevesebbet ér, de ezen a szinten egy kis részvénypiaci ingadozás elég lehet ahhoz, hogy ismét felborítsa köztük az erőviszonyokat. Musk 2020 elején még nagyon távol volt a világ leggazdagabb embere címtől, éppen csak befért az 50 leggazdagabb közé. A tavalyi év azonban nagyon bejött neki, a Tesla részvényei 743%-al nőttek, és a nettó vagyona több mint 150 milliárd dollárral lett több. A gazdagodása tempója olyan elképesztő volt, hogy már júliusban a hetedik leggazdagabb ember volt a világon.

Ha olvasnál még a világ leggazdagabb embereiről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top