Életmód

Az Amazon-tulajdonos exfelesége, Mackenzie Scott a világ leggazdagabb nője

68 milliárd dolláros vagyonával jelenleg Mackenzie Scott, az Amazon-tulaj Jeff Bezos exfelesége a világ leggazdagabb nője a Bloomberg számításai szerint.

Mackenzie Scott jelentős mennyiségű részvényt kapott a válás után, és mivel az Amazon csomagküldési szolgálata a járvány idején mindennél jobban dübörgött, így nemcsak a volt férje, Jeff Bezos, hanem az ő vagyona is jelentősen megnőtt az elmúlt hónapok során. Mivel a vagyona 30,3 milliárd dollárral gyarapodott, ezzel lehagyta Francoise Bettencourt Meyers, aki a L’Oreal kozmetikai cégben bír jelentős tulajdoni hányaddal – írja a unilad.

Mackenzie Scott 2018 áprilisában (fotó: Jörg Carstensen/picture alliance via Getty Images)

Mackenzie Scott 2018 áprilisában (fotó: Jörg Carstensen/picture alliance via Getty Images)

Jeff Bezos és Mackenzie Scott még tavaly vált el egymástól, a nő pedig jelenleg részvények formájában a cég négy százalékát birtokolja. Ezzel nemcsak a világ leggazdagabb nője, hanem az összes gazdag között is előkelő, tizenkettedik helyet birtokol. Sok pénzt fordít adományozásra, csak tavaly 1,7 milliárd dollárt költött jótékonyságra. A célja az, hogy az élete folyamán a vagyona legalább felét eladományozza, és erre egy aláírt dokumentumban is ígéretet tett. Scott korábban íróként is sikeres volt: The Testing of Luther Albrigth című könyve 2006-ban American Book Award-ot nyert.

Olvasnál még a világ leggazdagabb embereiről?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top