nlc.hu
Életmód
Jeff Bezos vagyona

Jeff Bezos megállíthatatlan: senki nem volt még ilyen gazdag a világon

Eddig soha senkinek nem volt a világon 200 milliárd dollárnál nagyobb vagyona. Jeff Bezos, az Amazon ura átlépte a felfoghatatlan határt.
Jeff Bezos

Jeff Bezos, az Amazon vezére különleges klub tagja lett, amelyben ráadásul egyelőre ő van egyedül. A Bloomberg adatai szerint Bezos lett az első ember a Földön, akinek vagyona meghaladja a 200 milliárd dollárt. Ez nagyjából 60 ezer milliárd forintnak felel meg, több mint Magyarország egyéves GDP-je.

A rekordösszeget úgy sikerült elérnie a milliárdosnak, hogy augusztus 26-án 2,85 százalékkal nőtt az Amazon-részvényeinek értéke, így a vezérigazgató vagyona 202 milliárd dollárra emelkedett.

Jeff Bezos elképesztő gazdagságát jól mutatja, hogy a világ második leggazdagabb emberének, Bill Gatesnek „csupán” 124 milliárd dollárja van. Így várhatóan jó ideig senki sem csatlakozik Bezos klubjához.

A számítások szerint egyébként ha ilyen ütemben gazdagodik az Amazon ura, 2026-ra ő lehet az első dollárbilliomos, azaz ezermilliárdra rúghat a vagyona.

(LadBible)

(Kiemelt kép: MANDEL NGAN / AFP)

Erre költ a világ leggazdagabb embere:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top