Életmód

Jeff Bezos, az Amazon ura lehet a világ első billiomosa

Sok vállalkozás szenved a válság alatt, de Jeff Bezos Amazonja minden eddiginél jobban szárnyal. Ha így halad, ő lehet a világ első billiomosa.

Milliárdosokkal már Dunát lehet rekeszteni, nehéz már menőzni ezzel a hétvégi kerti partikon, így új cél lebeg a világ szupergazdagjai előtt: minél előbb billiomossá válni, ugyanis ebből még egy sincs a világon. A ladbible szerint erre most a legnagyobb esélye az Amazon mindenható vezérének, a világ jelenleg leggazdagabb emberének, Jeff Bezosnak van, de neki is várnia kell az attrakcióra néhány évet. A jelenlegi gazdagodási ütemében Jeff Bezos 2026-ra érheti el az első billióját, hacsak addig nem jön ismét divatba az üzletek személyes felkeresése a házhozszállítás helyett.

Jeff Bezos

Jeff Bezos egy indiai Amazon eseményen 2020 januárjában (fotó: Pradeep Gaur/Mint via Getty Images)

A szakértők ezt egy olyan program segítségével állapították meg, ami megnézte a Forbes listáját a világ 400 leggazdagabb emberéről, és a jelenlegi vagyongyarapodási ütemüket vetítette ki a jövőre nézve. Bezost amúgy Mark Zuckerberg, a Facebook ura követheti a sorban, de neki egészen 2036-ig kell várnia a bravúrra.

Olvasnál még szupergazdagokról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top