Aktuális

Elvált az Amazon alapítója – 38 milliárd dollárjába került

Pénteken lezárult Jeff és MacKenzie Bezos válópere; a bíróság véglegesítette a korábbi megállapodásukat a vagyonmegosztásról.

Azután, hogy a bíróság véglegesítette Jeff és MacKenzie Bezos korábbi megállapodását, pénteken 25 év házasság után hivatalosan is elvált egymástól az Amazon alapítója és korábbi felesége – írja az Index. A bírói döntés értelmében a 49 éves MacKenzie Bezos megkapja a világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi vállalata, az Amazon részvényeinek 4 százalékát. Mintegy 19,7 millió darabot.

Eközben az 55 éves férj, Jeff Bezos megőrizte a cégben a 12 százalékos részesedését, ami azt jelenti, hogy továbbra is ő marad a világ leggazdagabb embere. Tekintve, hogy a részesedésének értéke 114,8 milliárd dollár.

A felek megállapodása kitér arra is, hogy MacKenzie Bezos a válást követően átadja Jeff Bezosnak a Blue Origin űrvállalatban, valamint a The Washington Post című lapban birtokolt részesedését, és az Amazon-részvények szavazati jogát is. Az asszony még májusban kijelentette, csatlakozni kíván a Giving Pledge nevű kezdeményezéshez, melyben gazdag emberek vállalják, hogy vagyonuk felét jótékony célra ajánlják fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top