Újabb Wizz Air járatokat töröltek az elmúlt napokban: csalódottak az utasok

FEL | 2022. Június 30.
Újabb Wizz Air járatokat töröltek az elmúlt napokban. Egy utas azt mesélte, hogy majdnem ezer euró pluszköltség árán sikerült hazajutnia.

A járat nélkül maradt utasok arra panaszkodtak, hogy semmilyen segítséget nem kaptak a légitársaságtól. Az RTL Híradónak nyilatkozó pár, Barbaráék, azt mesélték, hogy vasárnap helyett kedden, egy másik légitársaság gépével sikerült csak hazaérniük, és majdnem ezer euró pluszköltségük lett.

Wizzair, (Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket/ Getty Images)

Az érintett pár próbálta e-mailben áttenni a foglalásukat, de a linkek nem működtek, majd amikor személyesen érdeklődtek a reptéren, ott azt a hírt kapták, hogy csak három nap múlva indul a következő járat.

Hasonlóan jártak június 18-án London-Budapest járat utasai és a péntek este Párizsból Budapestre tartók is. A Wizz Airt, tájékoztatása szerint ezeket a törléseket a légi irányításban, vagy a fogadó reptér földi kiszolgáló személyzeténél fellépő munkaerőhiány okozza. Emiatt alakulnak ki késések, amik aztán járattörlésekhez vezetnek. 

Barbaráék vasárnap a marbellai repülőtéren azt az információt kapták, hogy kérjenek számlát a szállásról és az étkezésről, ezek költségeit később majd visszatérítik számukra, előre azonban semmit nem fizet a légitársaság. 

Ebben a hónapban nem ez az első eset, hogy az utasok úgy érzik, cserben hagyta őket a légitársaság: pár hete majdnem kétszáz utas – köztük kisgyerekes családok és angolul nem beszélő idős magyarok – rekedtek a londoni Gatwick repülőtéren, miután a Wizz Air törölte esti, Budapestre induló járatát.

Exit mobile version