Ez az ötszintes kínai felüljáró a sofőrök valóságos rémálma

Á.K. | 2022. Július 27.
Öt éven át tervezték, és hét évbe telt megépíteni a Kínában található Huangjuewan felüljárót, amitől a sofőrök előre félnek.

Öt szintből és húsz rámpából áll a világ legnagyobb felüljárója, ami három rendkívül forgalmas autópályát, valamint számos helyi kisebb-nagyobb utat köt össze, és már akkor is rosszul leszel, ha csak távolról ránézel az utak rendkívüli keveredésére. Egyáltalán nem lehet könnyű dolga egy sofőrnek, aki idekeveredik, és meg akarja találni a számára helyes utat kifelé.

A rémisztő Huangjuewan felüljáró (fotó: Facebook)

Többen számoltak be arról, hogy miután rossz kijáratot választottak, gyakorlatilag az egész városon át kellett kelniük, hogy visszajussanak, de az utat tervező szakemberek szerint egyáltalán nem ilyen rossz a helyzet, és ami elsőre káosznak tűnhet, a valóságban nagyon is rendezett – írja az odditycentral.

A tervezésnél nagyon figyeltek arra, hogy minden jól láthatóan ki legyen táblázva, a feliratokat időben láthassák meg a sofőrök, és legyen idejük a lekanyarodásra. Az is fontos volt számukra, hogy amennyiben valaki mégis elvéti a kijáratot, tíz percen belül legyen lehetősége kijönni és visszatérni a helyes útra. Ha valaki már ismeri az utat, nyilván nincs mitől tartania, de elsőre biztosan félelmetes lehet ez az úttenger.

Exit mobile version