Ezekre figyelj, ha online foglalsz szállást!

Farkas E. Lina | 2022. Augusztus 08.
Az internetes szállásfoglalás ma már szinte általánosnak mondható, mind a belföldi, mind a külföldi foglalásokat tekintve. Ugyanakkor nem árt figyelmesnek és óvatosnak lenni, mert a hirdetések sok esetben rejtett költségeket tartalmaznak. Mutatjuk, mire figyelj, ha a neten foglalsz szállást.

Az életünk számottevő része az online térben zajlik, és manapság, főleg a koronavírus-járványt követően még több szolgáltatást veszünk igénybe az interneten.  Így van ez az utazással is: egyre ritkább az, hogy egy turisztikai irodában, prospektusokat lapozgatva foglaljuk le a nyaralásunkat, sokkal inkább jellemző az, hogy a neten szörfözve keresgélünk az igényeinkhez mérten, hogy aztán pár kattintással le is foglaljuk a szállásokat, programokat, jegyeket. Ugyanakkor nem mindig könnyű kiigazodni a felugró lehetőségek, és kecsegtető(nek tűnő) ajánlatok között. Hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések, gyűjtésünkben összeszedtük, mire figyelj, ha online szervezed a szállásodat!

Biztos kedvezményes az a kedvezményes ár?

A vastagon szedett, bereklámozott ár sokszor csak a kezdet: mindig olvasd el az apró betűs részt, ne a fizetéskor érjen meglepetés.

Ne dőlj be a marketingfogásoknak!

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

Figyeld, hogy biztonságos hely ajánlatát böngészed-e!

Kisállat szállásdíja: változó árak

Mindig kérdezz utána, hogy a hely állatbarát-e? (Fotó: Getty Images)

Számolj az idegenforgalmi adóval

Ne feledd a lemondási díjat!

Gondold át, mire lesz szükséged!

Csekkold az értékeléseket

Exit mobile version