Ne tévesszen meg az Insta-filter: ezekben a városokban lehet a legnagyobbat csalódni

nlc | 2023. Április 08.
Van néhány népszerű turistacélpont, amiről az Instagramon filterekkel megosztott fotók nagyon nem tükrözik a valóságot...

Megvan az az érzés, amikor valamit nagyon felépítesz a fejedben, de annyira, hogy aztán a végén a valóság egyáltalán ne érjen fel az által támasztott hatalmas várakozásokhoz? Na igen, ezt hívják csalódásnak, amit az élet bármelyik területén megtapasztalhatsz, de valahogy mégis az utazások során ütnek a legnagyobbat. Talán azért is lehet ez így, mert a rózsaszín szemüvegek helyét már felváltották az Instagram-filterek, és az összes városnézős fotót azon keresztül látod, miközben otthonról szervezed a következő vakációdat. Meg persze nyilván a média reprezentációja sem segít a különböző nagyvárosok és kedvenc turistacélpontok ábrázolásában.

Fotók: Harald Nachtmann, Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via Getty Images

Gondolj bele például, hogy ha Emily mostanában érkezne meg – az egyébként is koszos, az ábrázolásoknál jóval szürkébb – Párizsba, gyakorlatilag olyan keményen verné fejbe a francia fővárosról alkotott illúzióinak összeomlása, hogy ő lenne a Párizs-szindrómában szenvedők legsúlyosabb esete. Mert igen, az elvárásokhoz fel nem érő, a látogatókban csalódást keltő városokról (melyben Párizs az élen jár) egyfajta pszichés betegséget is elneveztek már, olyan sokakat érintett rosszul az évek során az ilyen típusú kiábrándulás. Hogy te ne éld meg kudarcnak egyetlen vakációdat sem, most összeszedtünk néhány népszerű célpontot, és az alábbi galériában megmutatjuk, mire számíthatsz valójában, ha odalátogatsz.

santorini elképzelés nlc

Görögország legnépszerűbb pontja Santorini a kék-fehér látképével, ami egyszerűen fotóért kiált. (Fotó: Allard Schager/Getty Images)

santorini valóság nlc

De mikor odaérsz, mindenki más is fotózni szeretne, és a napsütésről is lemaradsz. (Fotó: Marcos del Mazo/LightRocket via Getty Images)

kínai nagy fal elképzelés nlc

A Kínai Nagy Fal mindenki számára egy bakancslistás látnivaló. (Fotó: zhudifeng/Getty Images)

kínai nagy fal valóság nlc

És mikor azt mondjuk, mindenki, úgy is értjük. Lépni nem lehet a sok embertől. (Fotó: Pang Zhengzheng/VCG via Getty Images)

london elképzelés nlc

London a sokszínűség és lehetőségek városa, igazi kozmopolita hangulattal csábít. (Fotó: Alexander Spatari/Getty Images)

london valóság nlc

Aztán hamar rájössz, hogy nemcsak téged vonzott, hanem egy rakás másik embert meg a szakadó esőt is. (Fotó: Rainer Jensen/picture alliance via Getty Images)

róma elképzelés nlc

A Trevi-kút Róma egyik alaplátnivalója, amibe mindenkinek legalább életében egyszer bele kell dobnia egy pénzérmét. (Fotó: Jose A. Bernat Bacete/Getty Images)

róma valóság nlc

Csakhogy ezt elég nehéz megvalósítani, ha nem voltál jó kislabdadobásban sem: ekkora tömegben szinte lehetetlen a kút széléig verekedni magad. (Fotó: Frank Bienewald/LightRocket via Getty Images)

niagara elképzelés nlc

Újabb bakancslistás hely, Amerika Fátyol-vízesése, a gyönyörű Niagara, amit egyszerűen látni KELL. (Fotó: vns24@yahoo.com/Getty Images)

niagara valóság nlc

Vagyis inkább látni szeretnél, csak nehezen megy a hatalmas párától, ami olyan szintű, hogy csakis esőkabátban érdemes megközelíteni a helyet... (Fotó: Hemera Technologies/Getty Images)

Exit mobile version