nlc.hu
Utazás

Firenze betiltotta az Airbnb-t

Betiltotta az Airbnb-ket az egyik legnépszerűbb olasz város

A döntés hátterében az áll, hogy a turisták helyett a helyieknek kedvezzenek, ami a belvárosi lakhatást illeti.

Ha már túl vagy a nyilvánvalón, és megnézted Rómát, akkor a kihagyhatatlan olasz városok sorában eléggé előkelő helyet foglal el Firenze. Muszáj legalább egyszer ellátogatnod a reneszánsz fellegvárába! És bármiben lefogadjuk, hogy ha már ott jársz, akkor szívesen szállnál meg a belvároshoz minél közelebb, hogy azonnal Firenze történelemmel átitatott belvárosában találd magad már reggel az ajtón kilépve. Hiszen ki ne akarna a Dóm vagy az Uffizi mellett lakni?!

Erre azonban mostantól már csak limitált lehetőséged lesz. Firenze önkormányzata ugyanis bejelentette, hogy betiltják az Airbnb-t a város történelmi központjában. De nem kizárólag az Airbnb-ket érint a tiltás. Minden új rövidtávú nyaralóbérlésre kiterjedt a határozat.

Firenze

Fotó: lucentius/Getty Images

Az elképzelés az, hogy ezáltal végre segíteni tudnak Firenze helyi lakosain, a városban ugyanis hírhedten rossz a megfizethető lakhatás. Az elmúlt néhány évtizedben a város központjában több ezer épületet vettek birtokba az olyan rövid távú bérbeadások, mint például az Airbnb-k. És hogy mi számít rövid távúnak? Minden, ami 30 napos tartózkodás alatti.

Sajnos ez a turistáknak igazán nem jó hír, de talán a döntés javíthat a város élhetőségén a helyiek számára. Nekünk többieknek pedig maradnak a jó előre befoglalt, ügyesen elcsípett (remélhetőleg nem méregdrága) hotelek…

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top