Szlovákiában már olcsóbban adják a sört, mit itthon a vizet

Vad Rózsa | 2024. Augusztus 22.
Egy szlovákiai diszkontlánc szinte ingyen adja a sört.

Egy szlovák diszkontlánc valóságos sörakció-bombát dob le a héten: az itthon 400 forintos Kozelt ezen a héten 153 forintnak megfelelő euróért lehet náluk megvenni. Így gyakorlatilag Szlovákiában olcsóbb jelenleg egy teljesen átlagos minőségű cseh sört vásárolni, mint idehaza fél liter ásványvizet – írja a Pénzcentrum. A Kaufland augusztus 22. és 28. közötti sör akciója során az

ottani főzésű Kozelt 65 cent (255 forint) helyett

most Kaufland-kártyával 39, azaz 153 forintért adják. Itthon a Dreher által gyártott világos Kozel ára 400 forint körül jár, ami több, mint felével drágább, mint a szlovák akciós Kozel eredeti ára. A Zlaty Blazant ugyanebben az akcióban 59 eurócent – átszámolva 232 forint – a Radegast pedig 75 eurocent, 295 forint.

Az itthon közel ezer forintért árult Bernard

a héten 350 forint az említett akcióban, amúgy „teli áron” is csak 510 forintért szokták adni. A KSH szerint júliusban Magyarországon egy világos, lager típusú sör bolti átlagára 745 forint volt. A másfél literes ásványvíz ugyanekkor 182 forintba került, de bőven lehet találni fél literes kiszerelést is, ami drágább, mint az említett, szlovákiai akciós Kozel.

Exit mobile version