nlc.hu
Utazás

Benzin helyett sör hajtja a motorkerékpárt.

Benzináremelés: ez az amerikai férfi inkább sört használ üzemanyagként

Egy minnesotai feltaláló, aki szokatlan járműveivel szerzett követőket, bemutatta legújabb alkotását: egy sörrel hajtott motorkerékpárt.

Ky Michaelson, akinek korábbi találmányai közé tartozik a rakétahajtású vécé és a sugárhajtású kávéskanna, elmondta, hogy a bloomingtoni garázsában megalkotott sörhajtású motorkerékpárban gázüzemű motor helyett 52 literes hordó van, fűtőtekerccsel.

A tekercs felmelegíti a sört úgy 150 fokra, ami aztán túlhevített gőzzé válik a fúvókákban, amelyek előrehajtják a kerékpárt.

„A gáz ára egyre emelkedik. Nem iszom. Nem vagyok ivó, ezért nem tudok jobbat elképzelni, mint üzemanyagként használni” – mondta, hozzátéve, hogy reméli, hamarosan tesztelheti a motorkerékpárt, de állítólag 240 km/óra sebességgel is tud menni.

Michaelson fia, Buddy azt mondta, hogy a motorkerékpár szinte bármilyen itallal használható. „Bármilyen folyadék lehet. Lehet Red Bull. Lehet Caribou Coffee. Lehet bármi.”

Az apa és a fia a motort nem fogják sokat használni, inkább Michaelson otthoni találmánymúzeumában kap majd helyet.

Azt például tudtad, hogy parafadugóból is lehet úszóruhát készíteni?

sörrel működő motor

Fotó: Youtube

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top