Vészhelyzet adódott, visszafordult a British Airways mai budapesti járata

F.C. | 2024. Szeptember 18.
Tűzoltók vizsgálták át a gépet.

Röviddel a felszállás után visszafordult és leszállt a British Airways légitársaság London és Budapest között közlekedő szerda délelőtti járata. Azt MTI beszámolója szerint a cég BA 866-os számú járata – egy Airbus A319 típusú repülőgép – helyi idő szerint 8 órakor, mintegy 35 perces késéssel szállt fel a londoni Heathrow repülőtérről, de a délkelet-angliai Kent megye partjainál, Dover térségében hozzávetőleg negyedórányi repülés és néhány kör megtétele után visszaindult Heathrow felé.

A FlightRadar24 online járatkövető szolgálat adatai szerint a repülőgép valamivel több mint 8 ezer méter magasságban fordult vissza, és a felszállás után mintegy 50 perccel rendben landolt a London nyugati határában lévő Heathrow repülőtér északi, 09L jelű pályáján.

A British Airways egyelőre nem ismertette a járat visszafordulásának okát.

Az AIRportal Facebook-oldalán megjelent poszt szerint a járatot teljesítő Airbus A319-100 típusú repülőgép személyzete az általános vészhelyzetre utaló 7700 squawkot állított be – szúrta ki a 24.hu. A posztot később azzal frissítették, hogy a heathrow-i repülőtéren leszállt gépet tűzoltók vizsgálták át.

Legutóbb július 23-án volt dráma a felhők felett: akkor a KLM Amszterdamba tartó egyik Boeing 777-es repülőgépe fordult vissza felszállás után, állítólag műszaki probléma miatt. A holland légi irányítás szóvivője szerint a Boeing 777-es Belgium fölött repült, amikor mintegy 40 perccel a felszállása után engedélyt kért a visszafordulásra és a leszállásra. A repülőgép ezt követően biztonságosan földet ért. A KLM légitársaság akkori közlése szerint sem az utasok, sem a személyzet nem voltak veszélyben, de a műszaki problémát a cég nem határozta meg közelebbről.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version